Takto ste krásy Zemplína ešte nevideli: Spoznajte Michalovce a okolie z pohodlia vyhliadkového vláčika

MICHALOVCE – Tak, ako mnohé mestá, aj Michalovce robia počas leta všetko pre to, aby ulahodili ako svojim obyvateľom, tak aj mnohým turistom, ktorí sa rozhodli metropolu Dolného Zemplína navštíviť.

356039652_659105272900747_3665684180600080439_n Veľkí aj malí návštevníci sa majú na na čo tešiť. Foto: FB Miroslav Dufinec- primátor mesta Michalovce

Vyhliadkový cestný turistický vláčik, nazývaný aj ako VETERÁN EXPRES, ulahodí všetkým obdivovateľom krás Zemplína. Cieľom je rozvoj turizmu v regióne. Vláčik slúži nielen na predstavenie mesta Michalovce, ale aj na prepojenie mesta s jednou z najväčších turistických lokalít, Zemplínskou Šíravou.

Turistický vláčik je tohtoročná novinka podujatia Zemplín Veterán Rallye 2023, festivalu nádherných historických vozidiel. „Vláčik  bude možné využiť za každého počasia, takže bude ideálnou možnosťou nielen pre rodiny s deťmi, ale aj na školské či firemné jazdy. Malí aj veľkí pasažieri si tak budú môcť vychutnať pamiatky, architektúru a atmosféru mesta Michaloviec a jeho blízkeho okolia,“ priblížil predseda Zemplín veterán Clubu Michalovce Mikuláš Koščo.

Vyhliadkový cestný vláčik premáva od 7. júla. Jednou zo zastávok je aj Múzeum Veteránov v Michalovciach.

Foto: FB KSK

Medzi ďalšie zastávky vyhliadkového vláčika patria Michalovce, Morské oko a Zemplínska Šírava. Tu si môžete pozrieť program jázd.