Tínedžer ukradol z herne v Rožňave 15 000 eur, chytili ho až v Nitrianskom kraji

ROŽŇAVA – Rožňavskí kriminalisti a nitrianski „dopraváci“ zadržali podozrivého mladého muža z rožňavského okresu, ktorý už čelí obvineniu z krádeže peňazí v jednej z herní v Rožňave.

361907388_668518138651604_7218133997215346702_n

Prípad sa stal ešte v pondelok 10. júla 2023, kedy krátko po polnoci v jednej z herní v Rožňave došlo ku krádeži finančnej hotovosti vo výške vyše 15 000 eur. Rožňavskí kriminalisti sa okamžite po nahlásení skutku pustili do práce. Zistili totožnosť podozrivej osoby a vyhlásili po ňom pátranie, pretože v mieste svojho pobytu sa nenachádzal a zistili, že vycestoval mimo okres. Na druhý deň vykonávali nitrianski „dopraváci“ dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky na R1 v smere na Trnavu. Medzi kontrolovanými vodičmi bol aj šofér BMW X5 s českými evidenčnými číslami, ktorý mal „ťažkú nohu na plyne“. Lustráciou v policajných evidenciách policajti zistili, že v aute sa nachádza osoba, po ktorej je vyhlásené pátranie. Mladíka zadržali a eskortovali na Obvodné oddelenie PZ v Rožňave.

Mladý Rožňavčan bol obvinený z trestného činu krádeže, pretože podľa doterajšieho vyšetrovania v jednej z rožňavských herní využil nepozornosť obsluhy a ukradol finančnú hotovosť vo výške vyše 15 000 eur. Potom aj s lupom z miesta ušiel.

U seba v taške mal viac ako 3 000 eur a tiež rôzne novo zakúpené oblečenie. Obvinený tínedžer, ktorý už bol v minulosti viackrát trestné stíhaný za majetkovú trestnú činnosť, respektíve postihnutý za priestupok proti majetku, je stíhaný väzobne. Za tento skutok podľa Trestného zákona hrozí až dvojročné väzenie. Mladistvej osobe sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

(Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Košiciach)


Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok