Bizarná situácia v Tatrách: Vodič doplatil na svoju bezohľadnosť

VYSOKÉ TATRY – Zúfalá situácia na Ceste slobody, dopravné nezrovnalosti a bezohľadnosť ohrozujú a spomaľujú rekonštrukciu.

361887474_622802199919651_4417924543308131318_n Bezohľadný, alebo nevšímavý vodič? Foto: FB Vysoké Tatry

Táto dôležitá dopravná tepna pre mnoho obyvateľov sa momentálne nachádza vo fáze rozsiahlej rekonštrukcie. Cestári sa snažia neúnavne zlepšiť infraštruktúru, aby cesta bola bezpečná a spoľahlivá. Avšak, napriek ich úsiliu musia čeliť nebezpečenstvám počasia a ešte nebezpečnejšej ľudskej bezohľadnosti.

Jedným z najväčších problémov, s ktorými sa cestári stretávajú, je nedodržiavanie dopravných predpisov zo strany vodičov. Aj keď sú osadené jasné dopravné značenia a avíza o obmedzeniach v blízkosti Bielej Vody, stále sa nájdu jedinci, ktorí tieto značenia ignorujú a svojvoľne stoja so svojimi vozidlami tam, kde by nemali.

Foto: FB Vysoké Tatry

Bolo avizované, že v okolí Bielej Vody budú osadené zvodidlá a státie popri ceste nebude možné! Preto bolo v Eurocampe zriadené veľkokapacitné záchytné parkovisko, odkiaľ premáva kyvadlová doprava (do T. Lomnice, cez T. Matliare na Bielu Vodu).

Napriek avízu sa stále nájde bezohľadný a nevšímavý vodič, ako to bolo aj v tomto prípade s autom s nemeckou ŠPZ, ktoré stálo v oblasti zóny s jasným označením „zákaz zastavenia“ a to až neuveriteľné tri dni! Cestári, ktorí nemohli čakať, kým sa majiteľ vozidla vráti, sa rozhodli zabezpečiť plynulý priebeh rekonštrukcie. Zvodidlá osadili a vozidlo bolo následne premiestnené na záchytné parkovisko.

Foto: FB Vysoké Tatry

(FB Vysoké Tatry)