Vážna dopravná nehoda z Košíc, mladý motorkár letel po zrážke 10 metrov: VIDEO z miesta nehody

KOŠICE – V dnešných popoludňajších hodinách došlo na Rastislavovej ulici v Košiciach pri nemocnici smerom na Gemerskú k vážnej dopravnej nehode, ktorá spôsobila obmedzenia v premávke.

Zrážka zasiahla osobné auto značky Ford a motocykel značky Honda. Podľa prvotných informácií od košickej policajnej hovorkyne Jany Mesarovej sa oba dopravné prostriedky zrazili okolo 14:00.

Zatiaľ nie sú známe presné okolnosti, ktoré viedli k vzniku tejto tragédie, ale podľa svedectva jedného očitého svedka mala vodička auta nedať prednosť motocyklistovi, pretože ho nevidela. Zároveň sa uvádza, že mladý motocyklista šoféroval bez ochranných prvkov, čo pravdepodobne prispelo k vážnosti jeho zranení. Podľa dostupných informácií letel vzduchom až 10 metrov.

Následkom zrážky utrpel motocyklista vážne zranenia a bol prevezený na vyšetrenie do nemocnice. Vodička osobného auta vyviazla bez zranení. Dopravní policajti na mieste nehody už začali vykonávať potrebné opatrenia a zisťovať presnú príčinu zrážky.

Momentálne je uzavretý jeden jazdný pruh a doprava zo Cintorínskej na Rastislavovu ulicu nie je možná.
Táto tragická udalosť slúži ako príklad, že dodržiavanie pravidiel cestnej premávky a používanie ochranných prvkov je nesmierne dôležité, aby sme minimalizovali riziko dopravných nehôd.

(Zelená vlna RTVS)