Muž surovo dobil svoju priateľku, skončil vo väzbe

KOŠICE – Alkohol, hádka a brutálny útok na priateľku... Tento prípad, ktorý sa stal v obci v Košickom kraji, riešili v uplynulých dňoch košickí policajti. Obeťou 54-ročného násilníka je mladá žena, ktorej stav je vážny. Vzhľadom na citlivosť prípadu polícia neuvádza konkrétny názov obce, v ktorej k udalosti došlo.

327124898_566437028696335_8395582607672136010_n

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach – okolie obvinil zo zločinu ublíženia na zdraví, spáchaným závažnejším spôsobom konania 54-ročného muža z Košíc, ktorý pred pár dňami surovo fyzicky napadol svoju 24-ročnú priateľku v rodinnom dome, kde spolu žili.

Brutálnemu útoku predchádzala ich vzájomná slovná hádka a „asistoval“ aj alkohol. Obvinený muž svoju priateľku udieral do rôznych častí tela, a to takou intenzitou, že mladú ženu odhodilo až do vedľajšej miestnosti a narazila do dverí vedúcich do špajze. Podľa predbežnej lekárskej správy mladá žena pri útoku utrpela ťažké zranenia a je hospitalizovaná v nemocnici.

Polícia muža obmedzila na osobnej slobode a „putoval“ do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ PZ predložil prokurátorovi podnet na vzatie obvineného muža do väzby, ktorý sudca akceptoval.

Obvinenému mužovi za tento zločin, spáchaný surovým spôsobom a na chránenej osobe, po dokázaní viny hrozí až 12 rokov vo väzení. Stíhaný je väzobne.

(Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Košiciach)


Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok