AKTUÁLNE Obrovská tragédia! Pri vážnej nehode zomrel známy politik, kandidovať mal aj v septembrových voľbách

BRATISLAVA – K obrovskej tragédii došlo dnes v Bratislave, keď počas vážnej nehody zomrel niekdajší štátny tajomník.

candle-2038736_1280

Dnes (31. 7. 2023) približne o 11:30 hod došlo na Búdkovej ulici v Bratislave k dopravnej nehode medzi vodičom motorového vozidla zn. Volvo a vodičom motocykla. Ako sa neskôr ukázalo, mužom na motorke mal byť Dušan Velič, ktorý donedávna zastával funkciu štátneho tajomníka ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie. „Podľa doposiaľ zistených informácií k zrážke motorového vozidla s motocyklistom malo dôjsť pri vychádzaní motorového vozidla zn. Volvo z parkoviska na hlavnú cestu,“ uvádza polícia na svojej stránke na sociálnej sieti.

„Vodič motocykla v dôsledku zrážky utrpel zranenia nezlučiteľné so životom, ktorým na mieste podľahol. Dychová skúška u 42-ročného vodiča vozidla zn. Volvo bola s negatívnym výsledkom. Okolnosti a presné príčiny dopravnej nehody sú v štádiu objasňovania,“ dodali muži zákona.

Velič kandidoval aj v blížiacich sa parlamentných voľbách na kandidátke OĽANO a priatelia. Žiaľ, o priazeň voličov sa už uchádzať nebude.

Správa zasiahla okamžite aj Veličových priateľov z politiky. Ako prvý vyjadril úprimnú sústrasť poslanec NR SR Juraj Šeliga.

Za dobrým priateľom smúti aj kandidátka OĽANO a priatelia, Mária Šofranko:

Dušan Velič zahynul vo veku 57 rokov. Česť jeho pamiatke.


Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac

ECB vo štvrtok znížila úrokové sadzby. V tomto roku to nemusí byť poslednýkrát. Rozhodnutie Európskej centrálnej banky znížiť úrokové sadzby o 25 bázických bodov bolo podľa prezidentky ECB Christine Lagardovej „jednomyseľné“.

prečítať viac

Výška hrubej minimálnej mzdy v budúcom roku je už známa. Oproti roku 2024 poskočí o 66 eur. Pre tých, ktorí ju zarábajú, by malo ísť o dobrú správu. Môže v tom však byť háčik.

prečítať viac

Dôležitý motor slovenského ekonomického rastu je vraj ohrozený. Peniaze z európskych fondov majú mamutí podiel na slovenských verejných investíciách.

prečítať viac

V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac