FOTO Vo Furčianskej záhrade sa v sobotu opäť koncertovalo

KOŠICE – Sobotňajší program zahájil ako predkapela hlboko undergroundový projekt Andr The Neandr v štýle ,sám skupina'. Pridať sa mohol každý.

HMYB8906

Za bicími sa vystriedalo zopár ľudí, dokonca aj gitarista Norbi z Angry Dolphins. Výsledkom boli divoké psychedelic noise bluesové improvizácie a extrémny rachot. Niekoľkočlenné publikum tento veľmi experimentálny a netradičný one man band neoslovil a tak bol skoro po hodine koniec.

Neskôr sa ma kamoš Denis opýtal, že kedy bude hrať Andr The Neandr. Odpovedal som mu, že už hrali. Rozosmial sa a zároveň sa veľmi čudoval, pretože si myslel, že to bola len skúška. Podľa vlastných slov jediného člena Andr The Neandr to bola ,,haluz celková asi, nejak presne tak dajak to malo byť. Aj keď nie tak som to chcel, ale podstata ostala zachovaná.“

O 20:00 sa po druhý krát predstavili ,,U Peťa“ hell ‚n‘ roll trio Angry Dolphins z Bánoviec nad Ondavou, ktorí už majú u miestnych osadníkov zopár oddaných fans a predkapelu si už určite zaslúžilo. Zaznelo viac než dvadsať songov, medzi nimi Smrť, Funky, Politik, R’n’r is dead, Sex, drogy a rakenrol, Deti zeme, Sen, Route 66, Degenerácia a Choď preč.

Asi 30 návštevníkov rockovej záhrady vytvorilo búrlivú atmosféru, získalo zopár prídavkov a tak sa hralo až do polnoci. Angry Dolphins získavajú pomaly u Furčanov popularitu. Ich druhý koncert prilákal aj zopár starých známych z rôznych kútov Košíc a tak uvažujú o treťom vystúpení na konci septembra.

(Michal Saburov)


Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok