Spoznajte košické dvory na septembrovej potulke

KOŠICE – Unikátna septembrová potulka začne už štvrtok 31. augusta. Trvať bude počas celého víkendu (1. až 3. 9. ). Čaká vás i ochutnávka zvláštneho alkoholického drinku.

Kovacska Kováčska ulica. FOTO: Eva Mikulová

Kde parkoval cisár Jozef II.?

Témou septembrovej potulky sú košické dvory v centre mesta. Zažiť ich môžete s kvalifikovanými sprievodcami – Milanom Kolcunom, Zoltánom Balassom a Barborou Kacerovou.

Pomôžu vám odhaliť rôzne zákutia v meste Košice, o ktorých ste nemali ani tušenia. Napríklad zistíte, kde sa nachádza najromantickejšie schodisko v meste. Dýchne na vás kúsok Budapešti, ale v dvoroch sa skrýva aj Toskánsko. Očaria vás moderné dizajnové dvory, ako i tie tradičné, staré niekoľko storočí. A v ktorom dvore zaparkoval cisár Jozef II.? I to sa na potulke dozviete a ešte omnoho viac.

A ak budete mať záujem, tak cestou ochutnáte skvostný alkoholický nápoj.

Zraz: pred Vedeckou knižnicou (Hlavná 10)
Záver potulky: Hrnčiarska ulica
Dĺžka: cca 75 minút
Potulka je vhodná pre vozíčkárov i kočíky. (2x schodisko, ktoré však nie je nutné zdolať)

Centrum Košíc je na potulky ako stvorené. FOTO: Eva Mikulová

Presné termíny turnusov nájdete na stránke potulka.sk


Rekonštrukcia cesty I. triedy medzi Golianovom a Vrábľami v nitrianskom okrese sa nielen naťahuje, ale aj predražuje. Ľudia na obchádzkových trasách šomrú nad zvýšenou dopravou, primátor Vrábeľ aj starostovia však budú požadovať opravy poškodených vozoviek.
Prejsť na článok
Prebiehajúce šetrenie pochybení Jána Mazáka počas jeho pôsobenia na čele Súdnej rady odhalilo mnohé nedostatky, hoci stále nie je ukončené. Súdna rada chce vymáhať nezákonné benefity od Mazáka prostredníctvom žaloby a nevylučuje ani jeho trestnú…
Prejsť na článok
Ostrá kritika členov Súdnej rady sa na adresu médií zniesla po tom, ako iniciatíva Za otvorenú justíciu vydala zavádzajúci text o dvojakom prístupe voči sudcom. Konkrétne médiá s konkrétnymi pochybeniami boli predmetom polemiky, ktorej záverom…
Prejsť na článok