Bilancia zo začiatku leta: Na košickom letisku padali rekordy

KOŠICE – Po útlmových pandemických rokoch už niet na letisku ani stopy. Ešte nikdy v júli neprešlo bránami letiska Košice toľko cestujúcich, ako tento rok. Spolu na všetkých letoch bolo počas uvedeného mesiaca vybavených 97 066 cestujúcich, čo je o 1,4 % viac, ako v júli minulého roka.

KSC_terminál Z Košíc sa lieta čoraz častejšie. FOTO: Letisko Košice

Celkovo za prvých sedem mesiacov roka pracovníci košického vzdušného prístavu vybavili 344 876 cestujúcich. To predstavuje medziročný nárast až o 19 % a v porovnaní s predcovidovým rokom 2019 ide o nárast o 9 %. Vyše 243-tisíc cestujúcich využilo pravidelné linky do jednej zo siedmich destinácií (Dublin, Liverpool, Londýn Luton, Londýn Stansted, Praha, Varšava, Viedeň). Ďalších, takmer 100-tisíc cestujúcich letelo z resp. do Košíc na charterových letoch a zvyšné necelé dve tisícky cestujúcich využili lety všeobecného letectva,“ informoval nás manažér pre rozvoj obchodu Juraj Toth.

Z Košíc sa lieta najmä do letných dovolenkových destinácií. FOTO: Letisko Košice

Cestujúci aj mimo východu Slovenska

Tešíme sa, že záujem o lietanie z Košíc naďalej rastie, čo potvrdzujú aj historicky najvyššie júlové čísla. Ďalším pozitívnym faktom je, že počas prebiehajúcej letnej sezóny evidujeme na našom letisku cestujúcich nielen z Košického a Prešovského kraja, ale aj zo stredného a severného Slovenska, čo si veľmi vážime.“ Letná dovolenková sezóna na letisku Košice prebieha naplno od júna,“ hovorí výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice Thomas Dworschak.

V ponuke cestovných kancelárií je pre zájazdy s odletom z Košíc dostupných desať destinácií v ôsmich krajinách: v Turecku (Antalya), Bulharsku (Burgas), Grécku (Heraklion, Rodos), Chorvátsku (Brač), Egypte (Hurghada, Marsa Matruh), Tunisku (Monastir), na Cypre (Larnaca) a v Taliansku (Lamezia Terme).

Letisko je čoraz vyťaženejšie. FOTO: Letisko Košice

Novými destináciami, do ktorých sa doteraz z Košíc nelietalo, sú chorvátsky Brač a egyptské letovisko Marsa Matruh.


Rekonštrukcia cesty I. triedy medzi Golianovom a Vrábľami v nitrianskom okrese sa nielen naťahuje, ale aj predražuje. Ľudia na obchádzkových trasách šomrú nad zvýšenou dopravou, primátor Vrábeľ aj starostovia však budú požadovať opravy poškodených vozoviek.
Prejsť na článok
Prebiehajúce šetrenie pochybení Jána Mazáka počas jeho pôsobenia na čele Súdnej rady odhalilo mnohé nedostatky, hoci stále nie je ukončené. Súdna rada chce vymáhať nezákonné benefity od Mazáka prostredníctvom žaloby a nevylučuje ani jeho trestnú…
Prejsť na článok
Ostrá kritika členov Súdnej rady sa na adresu médií zniesla po tom, ako iniciatíva Za otvorenú justíciu vydala zavádzajúci text o dvojakom prístupe voči sudcom. Konkrétne médiá s konkrétnymi pochybeniami boli predmetom polemiky, ktorej záverom…
Prejsť na článok