Údajná internetová podvodníčka Monika prehovorila

podvod_zena_predaj Údajná internetová podvodníčka prehovorila: Obvinenia sa nezakladajú na pravde. FOTO: archív FB

MARTIN – Pred pár dňami naša redakcia v článkoch informovala o Monike, ktorá mala v internetových bazároch okrádať ľudí tým, že po zaplatení tovar nedodala. Dotyčná osoba sa nám ozvala a krivdy na jej osobu popiera.

Monika dostala priestor na vyjadrenie a odpovedala na otázky Žilinského Štandardu.

Vo verejnej facebookovej skupine Nepreberačky a podvodníčky! Sem s nimi! na vás upozorňovali ako prví. V komentároch pod príspevkami sa ozvalo viacero ľudí s podobnými skúsenosťami – balíček, za ktorý zaplatili, neprišiel, hoci peniaze boli poslané. Čo nám k tomu môžete povedať?

„To, či na mňa upozorňovali ako prví v tej skupine, neviem. Všetko to začala majiteľka účtu Nádej v jednej ozdôbke, nakoľko má svoju stránku, kde ju sleduje XY ľudí. A ľudia to začali kolovať po sociálnej sieti, ani si to nedali vysvetliť. Táto pani zavádza. Ponúka Vianočné ozdoby, ja známemu dohadzujem zákazky a zobrala som jej zákazníkov, písala som im a zakúpili si ich u mňa (len 5 až 6 ľudí).
Majiteľka ma následne obvinila, že som jej ukradla fotky jej tvorby a zverejnila ma na sociálnej sieti.
Čo nie je pravda a ona to vie, pretože známy má svoju tvorbu a ona svoju… to viem aj dokázať.
Ďalej som jej napísala, že prídem s priateľom za ňou… chcela som si to s ňou vysvetliť normálne rozhovorom, a poprosila som ju, nech zmaže príspevky, inak podám trestné oznámenie na ňu za krivé obvinenie a postarám sa, aby jej zobrali dieťa.

Toto som prehnala, uznávam, nemala som to tak napísať, ale pani si vymyslela, že jej chcem uniesť dieťa a šíri to po sociálnej sieti, pritom únos dieťaťa nie je nikde spomenutý, a je to závažné obvinenie. Tiež mám deti a nikdy by som sa tohto nedopustila, ja som to pani aj vysvetlila, ako to je, no ona si tvrdila stále svoje. Príspevky nezmazala. A nakoľko sa nezakladajú na pravde, musela som na ňu podať trestné oznámenie. Len ma mrzí, že niektorí ľudia nerozmýšľajú a nevedia ani čoho sa dopustia, keď to dajú na internet, kde to vidí XY ľudí a zdieľa to.“

Pre rôzne internetové bazáre ste „známa firma“ dlhodobo. Prečo vás toľko ľudí označilo ako podvodníčku?

„Priznám sa, v minulosti som mala problémy s mamičkami, že som im neodoslala balíky. Moja hlúposť to bola mládenecká. A z nej som sa poučila. Mám aj veľa mamičiek, ktoré sú spokojné, a chodila som im dokonca nakupovať veci do známeho obchodného reťazca na ich požiadanie, ani jedna nebola nespokojná. Stačí, keď napísal niekto v minulosti na mňa zlú recenziu, ľudia sa toho chytili a dali to zdieľať. A kolujú tie isté príspevky.“

Ľudí, ktorí vás označili za podvodníčku, ste začali označovať v iných skupinách ako podvodníkov. Prečo?

„Áno, pretože zdieľajú príspevky majiteľky účtu Nádej v jednej osôbke, ktoré nie sú pravdivé. Je to v štádiu riešenia. A taktiež zdieľajú príspevky inej ženy, s ktorou som sa vyrovnala a vrátila jej peniaze.
Vám by sa páčilo, keby ľudia zdieľali informácie o vás, ktoré sa nezakladajú na pravde? Za podvodníkov som ich označila v tom zmysle. Pretože to tak s majiteľkou nebolo a zavádzala ona.

Viacerí účastníci konverzácie o vás tvrdia, že sa im vyhrážate alebo ich zastrašujete – či už osobne alebo na sociálnej sieti. Vyhrážali ste sa aj nám. Čo nám k tomu môžete povedať?

„To, že prídem s priateľom porozprávať sa za nimi, vyhrážka nie je, podľa mňa. Nikdy som nikomu neublížila. A aj keď som napísala, že prídem, neprišla som. Vám som sa vyhrážala? No, neviem, či by som to brala ako vyhrážku, pretože vy ste zverejnili článok, ktorý sa nezakladá na pravde, bez môjho vedomia. Nie je to ničím podložené a dokázané. Preto som písala, že vás budem žalovať, ak ten článok nevymažete.
Páčilo by sa vám, keby som označila ja vašu stránku za podvodnícku len tak? Myslím, že sa mi nemôžete ani čudovať.“

Prečo inzerujete pod viacerými účtami/meníte často profily?

„Profil mám jeden a ten istý, maximálne zmenené meno. Tie staré profily sú vymazané a nemám už k nim prístup. Predávala som aj cez ne, priznám sa, väčšinou som tovar dodala, keď nie, po čase mi to prišlo ľúto a následne som sama ženy kontaktovala, že sa chcem s nimi vysporiadať. Dokonca som dala aj verejné ospravedlnenie, ale ľudia ma len zosmiešnili. Pretože pre ľudí, ktorí majú alebo mali takéto chyby ako ja, ostanete už len vždy podvodníkom.“

„A ešte chcem dodať, že môj priateľ s týmto nemá nič spoločné – nikdy nič nepísal, a ak je niečo z jeho účtu, tak som to písala ja. Nikdy nikoho neoklamal a vždy mi len dohováral, aby som s tým prestala. Takže jeho do tohto neťahajte. A všimla som si komentáre typu, že za ‚nakradnuté´ peniaze sme boli na dovolenke. To vás chcem vyviesť z omylu – tie peniaze počas celého roka našetril priateľ za poctivé chodenie do práce,“ uzavrela Monika.

Do redakcie nám napísala aj jej švagriná, ktorá tvrdí, že pred mesiacom jej spravila účet na svoje meno, „lebo vraj tie jej účty zablokovali exekútori a nemá jej kde chodiť materská“.

„Ja som jej spravila účet v banke, dala som jej kartu, internet na všetko a ona si na ňu dávala peniaze za tieto podvody. Keď sa moje meno dostalo na sociálnu sieť, účet som okamžite zrušila,“ uviedla pre redakciu švagriná Moniky.


Ďalšie články
Kočnerov prokurátor Palovič vyviazol z disciplinárky, jeho prípad úplatku sa naťahuje

Kočnerov prokurátor Palovič vyviazol z disciplinárky, jeho prípad úplatku sa naťahuje

Prípad prokurátora Bystríka Paloviča, ktorý si podľa obžaloby pýtal úplatok v kauze Carlton, po šiestich rokoch stále nemá vytýčený ani termín pojednávania. Medzitým však čelil disciplinárnemu stíhaniu, v ktorom sa rozhodlo, že zostane prokurátorom, pretože na jeho úplatkársky prípad sa hľadí pod optikou prezumpcie neviny. Tento prípad sa...
123 dní do volieb v USA. Trump v uniknutom videu tvrdí, že Biden je rozbitý a nahradí ho Harrisová

123 dní do volieb v USA. Trump v uniknutom videu tvrdí, že Biden je rozbitý a nahradí ho Harrisová

Americký portál Daily Beast zverejnil uniknuté video, na ktorom republikánsky exprezident Donald Trump sediac v golfovom vozíku opisuje svoje dojmy z debaty s prezidentom Joeom Bidenom v televízii CNN. Označil ho za „zlomenú hromadu s***iek“, podľa neho ho Demokratická strana nahradí viceprezidentkou Kamalou Harrisovou. „Proste skončil, viete – v tejto súťaži končí,“ hovorí...