Valentín sa PRIZNAL k vražde Eriky († 46): Zo slov zdrveného otca mŕtvej mrazí

KOŠICE - V Košiciach priviedli na pojednávanie Valentína H., obžalovaného z vraždy zdravotnej sestry Eriky († 46) v Michalovciach. Výpoveď bola veľmi náročná nielen pre otca nebohej, ale zdalo sa, že i pre 19-ročného muža.

Súd má rozhodnúť o výške trestu pre Valentína za vraždu sestričky Eriky Eriku zabil Valentín pred rokom. FOTO: Dušan Guman/archív

Valentín H., ktorý na Nový rok zavraždil v Michalovciach zdravotnú sestru, mal po celé pojednávanie sklonenú hlavu, pôsobil zlomeným dojmom a niekoľkokrát sa zdalo, že sa rozplače.

Obžalovaný bol z úmyselnej vraždy, ktorú mal podľa obžaloby spáchať preto, aby ho obeť nemohla spoznať. Dohoda o vine a treste mu bola zamietnutá a k činu sa na stredajšom pojednávaní na košickom súde priznal.

Veľmi silným momentom bola výpoveď otca zavraždenej, ktorý neudržal slzy, keď hovoril o výbornom vzťahu s dcérou a o tom, ako si navzájom pomáhali.

Vypovedali takisto dvaja znalci. Podľa nich je intelekt obžalovaného vyšší, než sa predpokladalo, má sklony k impulzivite a prognóza jeho prevýchovy je negatívna.

K vplyvu veku Valentína H. na jeho čin sa bude opäť vyjadrovať psychiater, ďalšie pojednávanie vo veci je naplánované na 29. septembra o 12:30.