Na premiérovej októbrovej potulke Košicami spoznáte svet pod vašimi nohami

KOŠICE – Spoznajte vodorovné Košice na unikátnej októbrovej potulke, ktorá sa bude konať od 5. do 8. októbra. Počas niekoľkých turnusov zistíte o Košiciach ďalšie prekvapivé a zaujímavé informácie.

MK potulka Potulky si Košičania obľúbili. FOTO: Dana Janková

Dozviete sa, kde sa nachádza Indické podzemie a nájdete stredovekú studňu na Hlavnej ulici. Zistíte odpoveď, prečo bol terén v meste v stredoveku nižšie a samozrejme čakajú vás aj VIP dlaždice v centre.

Objavíte tiež núdzový východ z košického podzemia, fontánu s vlnami, do ktorej sa dá vojsť a najstarší zachovaný kanálový poklop. Čaká vás však toho oveľa viac. Zo zeme sa totiž dajú (okrem vodorovného dopravného značenia) vyčítať stovky vecí.

Termíny a sprievodcovia

Milan Kolcun sprevádza štvrtok – nedeľa o 13.00, 14.15, 15.30 a 17.00 hod.

Zoltán Balassa sprevádza po slovensky v piatok o 14.30, v sobotu a v nedeľu o 16.00 hod. Po maďarsky v sobotu a v nedeľu o 14.30 hod.

Baška Kacerová sprevádza v nedeľu 15.00 hod.

Trvanie: 1 hodina

Zraz/Začiatok potulky: pred Štátnou vedeckou knižnicou (Hlavná 10)

Záver: podzemie meštianskeho domu (Hlavná 24)


Rekonštrukcia cesty I. triedy medzi Golianovom a Vrábľami v nitrianskom okrese sa nielen naťahuje, ale aj predražuje. Ľudia na obchádzkových trasách šomrú nad zvýšenou dopravou, primátor Vrábeľ aj starostovia však budú požadovať opravy poškodených vozoviek.
Prejsť na článok
Prebiehajúce šetrenie pochybení Jána Mazáka počas jeho pôsobenia na čele Súdnej rady odhalilo mnohé nedostatky, hoci stále nie je ukončené. Súdna rada chce vymáhať nezákonné benefity od Mazáka prostredníctvom žaloby a nevylučuje ani jeho trestnú…
Prejsť na článok
Ostrá kritika členov Súdnej rady sa na adresu médií zniesla po tom, ako iniciatíva Za otvorenú justíciu vydala zavádzajúci text o dvojakom prístupe voči sudcom. Konkrétne médiá s konkrétnymi pochybeniami boli predmetom polemiky, ktorej záverom…
Prejsť na článok