Počas víkendu uzavrú niektoré cesty v okolí Košíc. Obsadí ich Rally Košice

KOŠICE – Hlavne automobiloví nadšenci sa tešia na už 49. ročník Rally Košice. V súvislosti s konaním automobilových pretekov dôjde počas nadchádzajúcej nedele (22. 10.) k obmedzeniam na cestách.

Grzegorz Grzyb, Robert Hundla

Budú sa týkať hlavne trasy z Košíc cez Jahodnú až po Ružín. Polícia na základe informácií od organizátorov pretekov zverejnila čas a miesta, kde bude cesta uzavretá.

Úplná uzávera cesty v čase 7.30 – 17.00 h:

II/547 v úseku Košice-Čermeľ – Alpinka – Jahodná – Košická Belá

III/3357 v úseku od križovatky s lesnou účelovou cestou v smere do obce Opátka po križovatku s cestou II/547 a mostom Ružín

II/547 v úseku prejazdu cez most Ružín od križovatky s cestou III/3357 smerom k priehradnému múru Ružín

[URL=https://kosice.standard.sk/470603/immaculata-oslavuje-okruhle-vyrocie-kedy-vznikol-jeden-zo-symbolov-kosic]

Obchádzková trasa povedie cez Družstevnú pri Hornáde, Kysak, Veľkú Lodinu a Malú Lodinu a rovnako aj opačným smerom. „Vyzývame účastníkov cestnej premávky, aby sa plne venovali vedeniu vozidla, zvýšili pozornosť z dôvodu zmeny dopravného značenia a využili obchádzkové trasy, na ktoré bude doprava počas konania automobilových pretekov presmerovaná,“ apeluje polícia na sociálnej sieti.

Poľská posádka Grzegorz Grzyb – Robert Hundla (Rufa Sport) na automobile Ford Fiesta RS WRC na stupňoch víťazov v cieli 41. Rally Košice v Košiciach 16. augusta 2015. FOTO TASR – Milan Kapusta