V mestskej časti robia problém vandrujúce psy

KOŠICE – Psy v košickej mestskej časti Barca opúšťajú dvory a vydávajú sa na potulky. Úrad konštatuje, že nepríjemné situácie vznikajú hlavne pri stretnutí takého tuláka s psíkom, ktorého práve venčí jeho majiteľ.

„Chceli by sme požiadať všetkých majiteľov psov, resp. predovšetkým tých, ktorých psíky sa rady samovoľne pohybujú po uliciach, aby zabránili ich úteku z dvorov,“ apeluje Barca na obyvateľov na svojej sociálnej sieti. Psy sa podľa miestneho úradu opakovane bez dohľadu pohybujú po uliciach. „Nie je pre nikoho príjemné, hlavne keď sa obyvatelia, ktorí sú vonku so svojimi psami, stretnú s iným psom, ktorý pri sebe nemá majiteľa,“ upozornil.

V posledných dňoch evidujú sťažnosti najmä na pohyb nemeckého ovčiaka v časti Čapaš a v okolí družstva. Ak majiteľ nezabezpečí, aby sa pes nepohyboval sám, bude mestská časť kontaktovať mestskú políciu a iniciovať odchyt psa, uviedla na facebookovom profile. Ako nás informovali na úrade, v tomto roku zatiaľ k odchytu pristúpiť nemuseli, pretože doposiaľ sa majiteľ štvornožca stále našiel.


Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok