V Košiciach už niet čo adoptovať. Chodníky sa minuli

KOŠICE – Koncom týždňa magistrát oznámil, že pre verejnosť je tu opäť možnosť adoptovať si chodník. Realita predčila očakávania. Za uplynulé tri dni využilo túto možnosť 875 záujemcov, ktorí nenechali voľný ani jeden chodník. 

Zimná údržba adoptovaný chodník Aj počas tejto zimy si môžu záujemcovia adoptovať „svoj“ chodník a za jeho údržbu dostanú od mesta odmenu. Foto: Mesto Košice

Košičania sa mohli už štvrtýkrát zapojiť do projektu Adoptuj si chodník a zarábaj. Mesto Košice má v súčasnosti podpísaných 178 zmlúv o vykonaní zimnej údržby, pri zvyšných 697 úsekoch sú pripravené príkazné zmluvy na podpis. Ale pozor. „Každý záujemca musí zmluvy prísť osobne podpísať najneskôr do troch pracovných dní na magistrát mesta na Triede SNP 48 v Košiciach,“ informoval hovorca mesta Dušan Tokarčík s tým, že projekt sa zatiaľ osvedčil.

Ak záujemca nestihne prísť podpísať zmluvu v spomínanej lehote, úsek sa v aplikácii Zimná údržba odblokuje na adopciu a bude k dispozícii pre ďalšieho záujemcu. Mesto Košice pred niekoľkými dňami odštartovalo 4. ročník projektu Adoptuj chodník a zarábaj. Registrácia sa otvorila 30. októbra pre tých, ktorí už v minulosti mali adoptovaný chodník. Noví záujemcovia sa mohli registrovať od 1. novembra cez mobilnú aplikáciu Zimná údržba.

Zimná údržba – adoptovaný chodník