Z Kalvárie vyhnali 40 diviakov, dnes je na rade Anička

KOŠICE – Na Račom potoku a na Kalvárii v Košiciach v piatok vyháňali diviaky, ktorých tu boli desiatky. Už dnes bude nasledovať lokalita Anička.

Zopakujú to po opadaní lístia

Prvé vyháňanie diviakov na Račom potoku a Kalvárii prebehlo v piatok tretieho novembra. Stalo sa tak po stretnutí s okresným úradom, poľovným združením, Mestskými lesmi Košice a združením záhradkárov.

„Mestským lesom Košice sa v súčinnosti s mestskou políciou podarilo vyhnať 40 diviakov, pričom ďalších dvoch museli poľovníci zastreliť. Po opadaní lístia (o dva, tri týždne) sa bude v tejto lokalite akcia opakovať,“ uviedla Mestská časť Košice-Sever na sociálnej sieti.

V sobotu oslobodia Aničku

Už dnešnú sobotu sa uskutoční ďalšie organizované vyháňanie diviakov v lokalite Anička. „Dobrovoľníci v reflexnom oblečení sú vítaní, zraz je pri tenisových kurtoch o 8.00,“ informovala časť Košice-Sever na facebookovom profile.

Reakciou na udalosť boli viaceré komentáre, ktorých autori upozorňujú na diviaky aj v iných lokalitách, napríklad v Čermeli. „V takomto prípade môžete kontaktovať mestskú políciu na čísle 159, alebo štátnu políciu na čísle 158. Použitie pyrotechniky neodporúčame,“ inštruovala mestská časť.


Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok