Za deťmi vyrazí Vychodňarsky mikulášsky expres

KOŠICE – Slovenské železnice potešia 9. decembra tých najmenších. Vypravia totiž špeciálny vlak v retro štýle, na ktorý sa môžu tešiť v Košiciach, Prešove a v Kapušanoch.

Mikuláš obdaruje deti z východu priamo za jazdy. Foto: Detská železnica Košice, o.z.

Súčasťou mimoriadnej vlakovej jazdy budú Mikuláš, anjel a čert. Počas cesty na východ obdarujú poslušné deti mikulášskymi balíčkami. Súčasťou akcie bude návšteva pána výpravcu na jeho pracovisku. Motorový retro vlak zostavia z historických vozňov M131 a M152 – informovala Zuzana Lehotská z Detskej železnice Košice, o. z.

Expres číslo 1 s Mikulášom vyrazí o 9.35 z Košíc a cez Kysak pôjde do Prešova. Odtiaľ sa, opäť s „medzipristátím“ v Kysaku, vráti do východiskovej stanice. Expres číslo 2 o 10.35 zamieri z Prešova do Kapušian a späť. Expres číslo 3 vyrazí o 11.10 z Kapušian do metropoly Šariša a krátko pred poludním by mal byť späť v Kapušanoch.

Posledný mikulášsky vlak, Expres číslo 4, odštartuje o 11.40 opäť z Prešova s cieľovou stanicou Kapušany, odkiaľ sa vráti do Prešova. Za jazdou historickými a retro vozňami stoja občianske združenie Detská železnica Košice a Klub historických koľajových vozidiel pri rušňovom depe Haniska.

Snímky z podujatia v roku 2016: Detská železnica Košice, o. z.


Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok