Na furčianskom moste je kvôli reklamácii obmedzená premávka. Dokedy to tak bude?

KOŠICE – Na moste pri Pošte 22 na sídlisku Dargovských hrdinov (Furča) je premávka obmedzená a presmerovaná do jedného pruhu. Motoristi hromžia, keďže spomínaný stav trvá už niekoľko týždňov a na moste sa nič nedeje.

Furča letecky Sídlisko Dargovských hrdinov z výšky. Foto: kosice-dh.sk

Košický Štandard preto oslovil magistrát s otázkou, prečo je to tak. Zároveň nás zaujímali bližšie okolnosti, ako aj to, dokedy tieto obmedzenia potrvajú. „V rokoch 2017 a 2018 sa uskutočnili rekonštrukčné práce na oprave mosta pri Pošte 22 na sídlisku Dargovských hrdinov, ktoré za vyše 1,087 milióna eur zrealizovala spoločnosť Metrostav. Vzhľadom na to, že sme ešte v rámci 60-mesačnej záručnej lehoty zistili poškodenie mostovky a mostného záveru, tento týždeň (od štvrtka 7. 12 do soboty 9. 12.) sa v rámci reklamácie vykoná čiastočná oprava týchto poškodených častí,“ informoval standard.sk hovorca košického magistrátu Dušan Tokarčík.

Dokedy tento stav potrvá? Zrejme ešte niekoľko týždňov až mesiacov. „Kvôli stavebným prácam pri oprave poškodeného mostného záveru nastanú dočasné dopravné obmedzenia, o ktorých budeme podrobnejšie informovať aj verejnosť. Zároveň budeme pokračovať v reklamačnom konaní a predpokladáme, že všetky stavebné práce ukončíme v priebehu budúceho roka už za priaznivejších poveternostných podmienok,“ uzavrel hovorca.


Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok