Budú sa Košičania i túto zimu korčuľovať v Mestskom parku?

klzisko2 Ilustračný obrázok. Foto: Mesto Košice

KOŠICE – Verejné korčuľovanie je obľúbená zimná zábavka Košičanov. Zvlášť atraktívne prostredie v Mestskom parku lákalo počas uplynulých zím na tamojšie klzisko množstvo mladých aj starších športovcov.

Pre milovníkov „ostrých nožov“ máme však správu, ktorá ich nepoteší. Ako nás informovali z magistrátu, vzhľadom na aktuálnu finančnú situáciu a krízový režim nebude počas tejto zimnej sezóny klzisko v Mestskom parku v prevádzke. „Všetkým fanúšikom korčuľovania a amatérskym hokejovým partiám odporúčame, aby využili klzisko na Alejovej ulici, ktoré je otvorené od predminulého týždňa. Vďaka novému unikátnemu zastrešeniu, na ktorého vybudovanie prispelo mesto Košice sumou 240 000 eur, dôjde aj k predĺženiu prevádzky ľadovej plochy do jari 2024,“ upresnil hovorca mesta Dušan Tokarčík.

Stratová prevádzka

Prevádzka klziska nebola lacná záležitosť. „Prevádzková strata spoločnosti TEHO súvisiaca s týmto klziskom predstavovala od decembra 2022 do konca februára 2023 sumu 49 000 eur,“ dodáva D. Tokarčík. 

Klzisko na Alejovej a Aréna sršňov

Klzisko v športovo-zábavnom areáli na Alejovej ulici v Košiciach otvorili už začiatkom decembra. Ľadová plocha s rozmermi 20 × 40 m, s umelým chladením a osvetlením, je vybavená profesionálnymi mantinelmi, hokejovými bránkami, ochrannými sieťami, striedačkami a skrinkami na uloženie osobných vecí. Ľadová plocha je takisto využívaná na tréningovú činnosť hokejových tried a na rôzne športovo-zábavné podujatia pre obyvateľov mesta.

Verejné korčuľovanie je v stredu, v piatok a cez víkendy od 9.00 do 21.00 hod. Dospelý za hodinu a pol zaplatí 2,50 eura, dieťa do 140 cm zaplatí 2 eurá. Sprievod bez korčúľ je za 1 euro.

Ďalšia možnosť na verejné korčuľovanie je Aréna sršňov na sídlisku KVP. Je to moderný hokejový štadión s celoročnou prevádzkou ľadovej plochy, určený najmä pre hokejovú a krasokorčuliarsku verejnosť. Kedy sú počas sviatkov voľné termíny pre verejnosť, sa záujemci dozvedia na webovej stránke arény. Vstup pre dospelého je 4 eurá, dieťa do 140 cm zaplatí 3 eurá a sprievod má vstup zadarmo.


Ďalšie články
Kočnerov prokurátor Palovič vyviazol z disciplinárky, jeho prípad úplatku sa naťahuje

Kočnerov prokurátor Palovič vyviazol z disciplinárky, jeho prípad úplatku sa naťahuje

Prípad prokurátora Bystríka Paloviča, ktorý si podľa obžaloby pýtal úplatok v kauze Carlton, po šiestich rokoch stále nemá vytýčený ani termín pojednávania. Medzitým však čelil disciplinárnemu stíhaniu, v ktorom sa rozhodlo, že zostane prokurátorom, pretože na jeho úplatkársky prípad sa hľadí pod optikou prezumpcie neviny. Tento prípad sa...