Magistrát má veľkú novinku. Neuveríte, čo majú na streche

ule1 Úle na streche magistrátu zatiaľ čakajú na svoje včely. Foto: Eva Mikulová

KOŠICE – Užitočná a ekologická. Taká je novinka, ktorá poteší všetkých milovníkov environmentálnych riešení. Na streche magistrátu totiž v utorok nainštalovali 4 úle.

„Sú to zatiaľ prázdne úle. Včelie rodiny tam vložíme až na jar, po všetkých povinných prehliadkach,“ informoval Košický Štandard primátor mesta Jaroslav Polaček. O včely sa bude starať dlhoročný registrovaný včelár.

Košický med ako chutný darček

Nápad s mestskými včelami prezentoval Polaček už na jar tohto roku prezidentke SR Zuzane Čaputovej. „Veľmi ju tento nápad zaujal. Ak príde počas svojho funkčného obdobia do Košíc, radi by sme jej ukázali aj včelíny na streche. Med, ktorý sa nám podarí vyrobiť na magistráte a v záhrade u primátora, chceme dávať do súťaží, alebo ako darček pre zahraničné delegácie, čím ušetríme finančné prostriedky z reprefondu mesta,“ dodal primátor.


Ďalšie články
Kočnerov prokurátor Palovič vyviazol z disciplinárky, jeho prípad úplatku sa naťahuje

Kočnerov prokurátor Palovič vyviazol z disciplinárky, jeho prípad úplatku sa naťahuje

Prípad prokurátora Bystríka Paloviča, ktorý si podľa obžaloby pýtal úplatok v kauze Carlton, po šiestich rokoch stále nemá vytýčený ani termín pojednávania. Medzitým však čelil disciplinárnemu stíhaniu, v ktorom sa rozhodlo, že zostane prokurátorom, pretože na jeho úplatkársky prípad sa hľadí pod optikou prezumpcie neviny. Tento prípad sa...
123 dní do volieb v USA. Trump v uniknutom videu tvrdí, že Biden je rozbitý a nahradí ho Harrisová

123 dní do volieb v USA. Trump v uniknutom videu tvrdí, že Biden je rozbitý a nahradí ho Harrisová

Americký portál Daily Beast zverejnil uniknuté video, na ktorom republikánsky exprezident Donald Trump sediac v golfovom vozíku opisuje svoje dojmy z debaty s prezidentom Joeom Bidenom v televízii CNN. Označil ho za „zlomenú hromadu s***iek“, podľa neho ho Demokratická strana nahradí viceprezidentkou Kamalou Harrisovou. „Proste skončil, viete – v tejto súťaži končí,“ hovorí...