V Bratislave funguje unikátna taxislužba, ktorá poskytuje aj netradičné služby. Čo všetko ponúka?

BRATISLAVA – Na celom Slovensku pôsobí množstvo taxislužieb, ktoré ponúkajú približne rovnaké služby. V hlavnom meste ale funguje aj taxislužba Bratislava Taxi, ktorá svojim zákazníkom ponúka niečo navyše.

Taxi, ilustračný obrázok. Foto: Pixabay Taxi, ilustračný obrázok. Foto: Pixabay

Strategická poloha Bratislavy umožňuje dynamickejší spôsob života. K tomu sú prispôsobené aj služby, vrátane osobnej dopravy, keď sa návštevník či obyvateľ potrebuje dostať čo najrýchlejšie z jedného miesta na druhé, a to v ktorúkoľvek hodinu. Dôvody môžu byť rôzne: pracovné stretnutie, spoločenská udalosť, párty alebo dovolenka.

Čoraz dostupnejšie sa stáva aj cestovanie lietadlom, a to pre nižšie ceny leteniek a rýchly spôsob prepravy. Problém však nastáva v okamihu, keď zlyhá verejná doprava alebo vopred dohodnutá pomoc od známych. Ak človek nechce zmeškať lietadlo, jednou z možností, ako sa dostať na letisko, je taxislužba. Aj keď nie je táto služba najlacnejšia, vždy je lepšie zaplatiť desiatky eur navyše, ako by mala prepadnúť letenka za stovky či tisíce eur.

Medzi top služby Bratislava Taxi patria transfery na letiská v Bratislave, Viedni, Budapešti, Prahe alebo Brne. „Naše transfery na letiská využívajú zákazníci z Bratislavy a okolia, ale odvezieme s príplatkom aj z vzdialenejších častí,“ povedal Bratislavskému Štandardu majiteľ Bratislava Taxi Pavol Krivosudský.

Aj na bratislavské letisko sa dostanete načas taxíkom. Foto: BTS

Ďalšou službou je Drink Taxi, ktorá poskytuje bezpečný presun vodiča, ktorý si užil zábavu pri poháriku alkoholu a chce sa bez výčitiek svedomia dostať domov aj so svojím autom. „Drink Taxi je výhodný pre tých, ktorí na stretnutie prídu vlastným autom a v prípade, že si vypijú, zabezpečíme prostredníctvom dvoch vodičov nielen odvoz osôb, ale aj vozidla na zvolené miesto,“ dodal majiteľ taxislužby.


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.

prečítať viac

V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac

Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac