Záhadné zmiznutie mladíka, ktorý na úteku pred políciou skočil do košického jazera

KOŠICE – Záhadné zmiznutie mladíka, ktorého dodnes nenašli, pokračuje rozsiahlym pátraním. Predpokladá sa, že nezvestný Dušan pri úteku pred políciou skočil do košického jazera, no z ľadovej vody policajti vytiahli len troch zo štvorice. Polícia a záchranárske tímy neúnavne hľadajú akékoľvek stopy, ktoré by mohli viesť k jeho nájdeniu.

Hľadá sa mladík, ktorý skočil do ľadovej vody. Pátraciu akciu komplikuje aj počasie. Ilustračné foto: FB Karolina Likerova

V meste prebieha rozsiahle pátranie po 15-ročnom Dušanovi M., ktorý je nezvestný už od konca decembra minulého roka. „Polícia prijala oznámenie o jeho nezvestnosti 26. decembra, no nezvestný je od 20. 12. 2023, keď odišiel na neznáme miesto a doposiaľ o sebe nepodal žiadnu správu,“ potvrdila pre našu redakciu hovorkyňa Jana Mésarová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach.

Koncom decembra policajti zaznamenali incident na jednom z košických sídlisk. „Dňa 30. 12. 2023 policajti prijali oznámenie, že do zaparkovaného vozidla zn. Toyota v košickej mestskej časti Nad jazerom mali vniknúť štyri osoby. Po príchode na miesto bolo od tam prítomných osôb zistené, že od uvedeného vozidla mali po chodníku utekať štyri osoby smerom k rieke Hornád. Osoby boli policajtmi spozorované už v rieke Hornád. Tri osoby sa podarilo policajtom z ľadovej vody vytiahnuť a bola im poskytnutá pomoc. Štvrtej osobe sa podarilo utiecť a doposiaľ je na úteku,“ uviedla Mésarová.

Výzva pátrania nie je jednoduchá, najmä keď sa musia prehľadať ťažko prístupné miesta a rieka Hornád. Na pátraní sa podieľajú nielen príslušníci PZ, HaZZ s člnom, ale tiež Pohotovostný pátrací tím v snahe lokalizovať nezvestného Dušana M. Prípad je komplikovaný a vyšetrovatelia sú pripravení pokračovať v pátraní s maximálnym úsilím. Okrem toho vykonávajú previerky u rodinných príslušníkov, príbuzných, kamarátov, v nemocničných zariadeniach, ale aj na ďalších miestach možného výskytu nezvestného, doposiaľ však s negatívnym výsledkom.

Fotografia nezvestného chlapca. Foto: FB Pátrací tím Východ

Juraj Pulščák, veliteľ Pohotovostného pátracieho tímu Košického kraja uviedol, že každý deň sa uskutočňujú pátracie akcie, pričom cez víkendy sú organizované masívnejšie pátrania. K dnešnému dňu však po Dušanovi nie sú žiadne stopy. Mladík je 150 cm vysoký, štíhlej postavy, má tmavohnedé vlasy s dlhšou ofinou a hnedé oči.


Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok