Poslanci odobrili nového riaditeľa Správy ciest KSK. Chce upokojiť situáciu

KOŠICE – Novým riaditeľom Správy ciest KSK sa stal Vladimír Žiarny. Bol jediným kandidátom, vo funkcii ho potvrdili aj poslanci na dnešnom zasadnutí krajského zastupiteľstva.

Žiarny Generálny riaditeľ Správy ciest KSK zo zasadnutia dopravnej komisie KSK odišiel. Foto: Boris Macko

Podľa vlastných slov chce najprv upokojiť situáciu. „Je to kauza, ale podobne postupujú všetky organizácie v našom kraji. Len naša je medializovaná, to je všetko,“ vyjadril sa stručne k spornému prenájmu strojov za 30 miliónov eur. „Vnímam chybu zákona o verejnom obstarávaní. Môžete sa rozhodnúť len zle, alebo veľmi zle. Keď sa konečne tento zákon zmení a dá sa do súladu s ostatnými európskymi krajinami, tak budeme čisto a transparentne obstarávať,“ dodal Žiarny.

Ďalšou prioritou je preňho oprava ciest a mostov. Postupne chce zmapovať a zmonitorovať ich stav. Podľa toho chce určiť prioritu prípadných opráv. Na otázku týkajúcu sa prípadného prepúšťania zamestnancov odpovedal, že každý, kto chce pracovať, bude pracovať. Chce klásť dôraz na vzdelávanie zamestnancov. Mrzí ho, že Správa ciest KSK nemá financie na prípravu územia v okolí priemyselného parku Valaliky. Pozrie sa aj na kauzy súvisiace s prenájmom techniky Správou ciest KSK.

Dotkol sa aj (ne)využitia kráčajúceho bagra. Potrebu tohto stroja odôvodnil aj tým, že časť územia pod mostami ponad rieky patrí Správe ciest KSK. „Vodohospodári nám závidia, že máme taký stroj. Myslím si, že si ho budú požičiavať,“ povedal Žiarny. Obchodné oddelenie chce posilniť a má sa viac venovať prípadnému ďalšiemu prenajímaniu strojov pre iné subjekty. Uviedol, že napriek snahe, ktorú vyvinie, nevie prisľúbiť len pozitívne správy. „Negatíva budú, lebo máme 400 kilometrov ciest a 410 mostov v zlom technickom stave. Takže sťažnosti zrejme budú,“ povedal Žiarny, ktorý sa ujme funkcie 1. marca 2024.

Vladimír Žiarny je novým riaditeľom Správy ciest KSK.

Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok