Staršiu ženu na priechode zrazilo auto. Je vážne zranená

PREŠOV – Dôchodkyňu (85), ktorá prechádzala cez priechod pre chodcov, zrazilo osobné auto. Nehoda sa stala v stredu 28. 2. pred 10.00 hod. na Levočskej ulici.

Foto. Po zrážke s autom staršiu ženu odhodilo. Foto: fb skupina Dopravný servis PO a okolie. Autor: Ivana V.

„V danom prípade išlo o kolíziu medzi osobným vozidlom, ktoré viedla 49-ročná žena,  a 85-ročnou chodkyňou prechádzajúcou cez priechod pre chodcov,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.  

Podľa jej slov obe ženy pochádzajú z Prešova. „Účastníčky boli podrobené dychovým skúškam, výsledky boli negatívne,“ dodala. 

Svedkyňa nehody uviedla, že staršia pani išla po priechode pre chodcov. V pravom pruhu jej vodič dal prednosť a v ľavom prvý vodič stihol prejsť, druhý ju zachytil.

Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Prešove v prípade začal trestné stíhanie vo veci trestného činu ublíženie na zdraví.

„Bude zisťovať presnú príčinu dopravnej nehody, ako aj mieru zavinenia jej účastníčok. Dopravná nehoda je v štádiu objasňovania,“ vysvetlila Ligdayová.

Chodkyňa pri nehode utrpela ťažké zranenia, ktoré si vyžiadajú liečenie.


K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok