Pilčík Adrián zahynul v lese pri práci. Zanechal po sebe tri malé dievčatká

ÚDOL – Patrícia a Adrián z obce Údol v okrese Stará Ľubovňa mali krásny a spokojný život naplnený láskou. Ich spoločné šťastie zavŕšilo narodenie troch dcér. Najmladšia Emmka prišla na svet len nedávno, 8. januára. Nikto vtedy netušil, že radostnú udalosť vystrieda zakrátko obrovská tragédia.

Pilčík Adrián s Patríciou pri krste najmladšej dcéry netušili, že sobáša v miestnom kostolíku sa muž nedožije. Foto: fcb P.Č.

Zamilovaný pár, ktorý v lete plánoval spečatiť svoje spolužitie pred Bohom v miestnom Kostole sv. Demetra veľkomučeníka, sa však už tejto nádhernej chvíle nedočká. Adriána 5. marca privalil v lese strom. Zraneniam zakrátko podľahol na mieste nešťastia.

Patrícia, ktorá je na materskej dovolenke, stratila v okamihu nielen láskavého a zodpovedného partnera a starostlivého otecka svojich troch dcér, ale aj živiteľa rodiny. Starostovi obce Vladimírovi Kravcovi, ktorý vždy vníma svoju funkciu ako odvodeninu od slova starať sa, nie je osud opustenej štvorice ľahostajný. Aj preto zverejnil na sociálnej sieti výzvu na finančnú pomoc a prosbu o zdieľanie.

„Pri tragédii v lese prišiel o život môj kamarát Adrián Haščin. Bol to pracovitý a zodpovedný človek, dobrý kamarát, milujúci partner, otec, vnuk a syn. Prosba vznikla hlavne kvôli trom dcérkam, ktoré v jedinom okamihu prišli o svojho tatina. Táto rodina potrebuje vedieť, že nie je sama, nedovoľme im preto pocítiť strach z budúcnosti. Ukážme, že nie sú samy. Myslime na ne v modlitbách a pomôžme im aj iným spôsobom,“ píše vo výzve starosta Údola.

Založil transparentný účet, hoci je si vedomý, že peniaze nenahradia deťom lásku, výchovu a starostlivosť otca. „Potrebujú však žiť. Prosím, nenechávajme ich v nešťastí osamotené! Obrovské ďakujem vyslovujem všetkým tým, ktorí prispejú alebo prezdieľajú môj príspevok,“ uzavrel Kravec.

Starosta povedal, že ochota ľudí pomôcť Patrícii a jej dcérkam Laure (6), Nine (3) Emme (2 mes.) je veľká. „Chcem sa poďakovať všetkým, ktorí doteraz prispeli. Peniaze do posledného centa idú pre pozostalých.“

Aj miestni potvrdili, že mladá „vdova“ to nebude mať jednoduché. „Adriána pochovali v piatok 8. marca a celá zodpovednosť náhle ostala na pleciach Patrície. Tá okrem starostlivosti o deti bude musieť riešiť aj rekonštrukciu domu, ktorú on nestihol dokončiť. Najstaršia dcérka Laura v septembri nastupuje do školy, to sú ďalšie náklady a v dome ešte bývajú mama a dedko nebohého. Paťka sa bude musieť riadne obracať,“ povedala staršia Údolčanka.

Poznamenala, že domáci, ale aj cudzí ľudia sa zomkli a snažia sa nešťastnej rodine všemožne pomôcť.


Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok