Začína sa jahodová sezóna. Pri Trenčíne si ich môžete nazbierať medzi prvými

TRENČÍN – Samozber jahôd sa stáva čoraz populárnejšou aktivitou pre rodiny, páry aj jednotlivcov, ktorí túžia zažiť autentický zážitok na poliach plných sladkých plodov. Medzi prvými otvorila svoje brány Farma Drietoma pri Trenčíne. 

Roman HancZačína sa jahodová sezóna. Pri Trenčíne si ich môžete nazbierať medzi prvými Ilustračná foto. Zdroj: Roman Hanc/TASR

Samozber jahôd nie je len zábavou, ale aj príležitosťou pre ľudí, ktorí si vážia lokálne produkty a podporujú miestne poľnohospodárstvo. Okrem toho prináša aj významné ekologické výhody. Ľudia si totiž môžu sami vybrať, aké množstvo jahôd si zoberú, a tým minimalizovať množstvo potenciálneho odpadu.

Trenčiansky kraj ponúka niekoľko možností, kde si tieto chutné plody môžete nazbierať. Medzi prvými otvorila svoje brány Farma Drietoma pri Trenčíne

Samozber v Záblatí sa začal dnes 10. mája. Za kilogram vami nazbieraných jahôd zaplatíte 3,50 eura, už naoberané jahody sú k dispozícii za 7 eur/kg. Tie si môžete objednať aj na celý budúci týždeň na telefónnych číslach 0910 941 827 alebo 0918 761 092. 

V najbližších dňoch zverejní Farma Drietoma ďalšie dátumy samozberu na sociálnej sieti tu. Termíny budú závisieť predovšetkým od rýchlosti dozrievania plodov. 

Obľúbenými miestami na samozber jahôd sú aj iné miesta v kraji. Šťavnaté plody si môžete nazbierať napríklad v PD Čachtice, kde predaj aj formou samozberu začína spravidla koncom mája, v Ostraticiach ponúka samozber spoločnosť Bioplant, v Moravskom Lieskovom zase pestovatelia Embio, kde plánujú so zberom začať okolo 20. mája. 

Pre akékoľvek ďalšie informácie môžete spoločnosť Embio kontaktovať na telefónnom čísle 0917 140 140. V súčasnosti hľadajú do svojho jahodového tímu telefonistu, ktorý by informoval zákazníkov o priebehu samozberov či zapisoval objednávky na jahody. Viac informácií nájdete tu.