Nie je to len o hokeji a futbale. Historický moment pre stolný tenis v Trenčíne

TRENČÍN – Stolnotenisový Klub Keraming môže oslavovať. V kategórii mužov sa im podarilo historicky po prvý raz postúpiť do extraligy. Rovnaký úspech zaznamenali aj ženy, ktoré takisto poputujú do extraligy, a to dokonca bez straty bodu.

Stolný tenis Historický moment pre stolný tenis v Trenčíne. Foto: Keraming Trenčín

V Trenčíne sa najväčšej popularite tešia najmä hokej a futbal. Máme tu však aj stolný tenis, kde nás zastupuje klub Keraming Trenčín. V uplynulom mesiaci sa im podarila senzácia. Sezónu ako z ríše snov korunovali dvojnásobným postupom do najvyššej súťaže – extraligy.

Družstvo žien bojovalo v 1. lige západ. Za celú sezónu nestratili ani jeden jediný bod a skončili suverénne na 1. mieste súťaže. Následne odohrali kvalifikačný dvojzápas doma-vonku o postup do Extraligy žien s víťazom 1. ligy východ – STO Valaliky (Košice) a zvíťazili 2:0 na zápasy.

Trenčín sa môže tešiť na kvalitné stolnotenisové zápasy. Foto: Keraming Trenčín

Postupom do Extraligy si navyše zaistili miestenku v európskych súťažiach, a to v SUPERLIGE, kde štartujú víťazi najvyšších súťaží okolitých krajín strednej Európy + reprezentačné družstvá daných krajín a do Pohára ETTU (ekvivalent európskych futbalových pohárových súťaží), a to už v nasledujúcom ročníku 2024/2025.

Na základe kvality kádra dostali od Slovenského stolnotenisového zväzu možnosť štartovať a reprezentovať Slovensko na výnimku bez účasti v najvyššej súťaži v minulej sezóne.

„Ženy majú za sebou výbornú sezónu a som hrdý na tento tím. V tej budúcej nás čaká extraliga, ale hlavne európske súťaže, kde budeme hrdo reprezentovať naše krásne mesto Trenčín v Európe. Bude to pre nás tá najväčšia výzva. V domácej extralige chceme uspieť a budeme sa pokúšať získať titul, pretože kvalitatívne na to družstvo máme,“ prezradil nám hrajúci tréner a zároveň manažér klubu Keraming Trenčín Lukáš Gieci.

„Čaká nás tvrdá letná príprava a na jeseň množstvo kvalitného stolného tenisu. Tešíme sa na nové športové zážitky,“ dodal.

Družstvo žien. Foto: Keraming Trenčín

Za ženy nastupovali počas celej sezóny – M. Marousková, L. Vinczeová, P. Čermáková, L. Dzurová, N. Divinská, N. Liptáková, K. Kozlíková, S. Kvasnicová.

O fantastický úspech sa postarali aj muži, ktorým sa taktiež podarilo vybojovať postup z 1. ligy mužov západ do najvyššej súťaže JOOLA Extraligy.

V priamom súboji o postup, v poslednom kole súťaže dokázali poraziť družstvo TTC Nové Zámky rozdielom 10:4 na zápasy a zabezpečili si tak postup do nasledujúcej sezóny.

„V mužskej extralige to už bude tvrdší oriešok. Je tam nesmierne množstvo excelentných družstiev a hráčov. Liga je veľmi silná a vyrovnaná, v podstate už hovoríme o profesionálnej súťaži. Cieľ bude udržanie. Už teraz pracujeme na potenciálnych posilách na novú sezónu,“ pokračoval Gieci.

Budúca sezóna bude pre všetkých veľkou výzvou. Foto: Keraming Trenčín

Za mužov počas celej sezóny nastupovali: S. Šutiak, L. Gieci, A. Janík, M. Marousková, M. Melek.

Vôbec po prvý raz v histórii zavíta stolnotenisová Extraliga do mesta Trenčín. V sezóne 2024/2025 čaká priaznivcov stolného tenisu veľké množstvo kvalitných zápasov. Keraming Trenčín je najlepší a najväčší klub v Trenčianskom kraji, ktorý má spolu okolo 100 členov od všetkých mládežníckych kategórií až po veteránov. Ich domovský stánok môžeme nájsť v  telocvični na ZŠ Kubranská.

Za všetky úspechy klub vďačí hlavne poprednej stavebnej spoločnosti Keraming, a. s., ktorá je dlhoročným hlavným sponzorom klubu a poďakovanie patrí aj Mestu Trenčín.


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac