Od soboty pribudne pod Mostom SNP významné športovisko, akých je nedostatok

441955057_750713063915239_6702006061988921995_n Skatepark Janka Kráľa a Cvičisko Most SNP poskytne nové možnosti športovania. Foto: Hlavné mesto Bratislava

BRATISLAVA – Na pravom brehu Dunaja ožije už počas najbližšej soboty 25. mája komplexný a moderný verejný priestor plný pohybu. Športovej verejnosti bude slúžiť nový Skatepark Janka Kráľa a zároveň sa znovuotvára Cvičko Most SNP.

Celobetónový Skatepark Janka Kráľa s rozlohou 1 350 m2 bude vhodným priestorom pre skateboardy, kolobežky, BMX, korčule a dokonca aj kočíky.

Slávnostné otvorenie jedného z najväčších skateparkov na Slovensku obohatia o zaujímavý program. Bratislava pripravila hudobné koncerty, cestovateľské kino spojené s diskusiou o skateboardingu a jeho pomoci v Etiópii, súťaže Best Trick.

Na súťažiacich čakajú rôzne disciplíny na skateboardoch, kolobežkách alebo BMX. Súčasťou budú skate workshopy pre deti pod dohľadom inštruktorov a exhibície profesionálnych skateboardistov zo Slovenska a zahraničia.

Skatepark vznikol ako súčasť Programu obnovy verejných priestorov Živé miesta, ktoré realizuje Metropolitný inštitút Bratislavy. 

Pri tejto príležitosti sa opäť otvára aj Cvičko Most SNP, ktoré bolo po minuloročnej havárii potrubia v oprave. Počas otváracieho dňa čakajú návštevníkov rozcvičky pre deti aj dospelých pod dohľadom profesionálnych trénerov.

Nový športový komplex sa nachádza na ideálnom mieste v blízkosti obľúbeného Sadu Janka Kráľa a jednej z hlavných cyklotrás. Navyše konštrukcia mosta umožňuje vykonávať športové aktivity počas celého roka, keďže chráni pred dažďom a počas horúcich dní poskytuje tieň.


Ďalšie články
Kočnerov prokurátor Palovič vyviazol z disciplinárky, jeho prípad úplatku sa naťahuje

Kočnerov prokurátor Palovič vyviazol z disciplinárky, jeho prípad úplatku sa naťahuje

Prípad prokurátora Bystríka Paloviča, ktorý si podľa obžaloby pýtal úplatok v kauze Carlton, po šiestich rokoch stále nemá vytýčený ani termín pojednávania. Medzitým však čelil disciplinárnemu stíhaniu, v ktorom sa rozhodlo, že zostane prokurátorom, pretože na jeho úplatkársky prípad sa hľadí pod optikou prezumpcie neviny. Tento prípad sa...