Rimavskosobotskí poslanci sa zídu na svojom májovom zasadnutí

RIMAVSKÁ SOBOTA – Poslanci mestského zastupiteľstva (MsZ) v Rimavskej Sobote budú mať v utorok 28. mája o 14:00 hodine svoje ďalšie zasadnutie. Uskutoční sa v bývalom župnom dome na Námestí Mihálya Tompu.

Ilustračná snímka - jedno zo zasadnutí mestského zastupiteľstva v Rimavskej Sobote. Foto: Branislav Caban

V programe schôdze majú zástupcovia občanov zatiaľ sedem bodov na prerokovanie, je možné, že ďalšie pridajú na začiatku zasadnutia. Medzi tie najdôležitejšie patria majetkoprávne otázky, budú rozhodovať o odpredaji historickej dvojpodlažnej budovy na Jesenského ulici.

Ide o bývalý hotel Stolcz s kaviarňou, postavený na prelome 19. a 20. storočia. V prvej polovici uplynulého storočia to bolo jedno z centier spoločenského života v meste. Neskôr bola v objekte reštaurácia a piváreň.

Posledné desaťročia boli jeho horné priestory prenajímané rôznym subjektom a na prízemí bola cukráreň a prevádzka rýchleho občerstvenia. Ostatné dva roky je však budova prázdna a podľa dôvodovej správy už nikto neprejavil záujem o prenájom.

Mesto chce preto budovu predať. Minimálna cena bola znaleckým posudkom stanovená na 767 000 eur.

Medzi ďalšie body zasadnutia MsZ patria personálno-organizačné otázky či návrh na doplnenie člena výboru jednej z mestských častí.