Kultúrne a športové podujatia budú dominovať počas osláv MDD

MDD Súčasťou Petržalského dňa detí bude bublinová show. Foto: MČ Petržalka

BRATISLAVA – Tento rok vychádza Medzinárodný deň detí na sobotu. Je to ideálny termín na organizovanie podujatí zameraných na najmenších.

Samospráva Bratislavy pripravila v mestských častiach koncom týždňa zaujímavý program, ktorý je pre verejnosť väčšinou zdarma.

Staré Mesto – Prepoštská, Medická záhrada, Fajnorovo nábrežie, 1. jún

Mnohé organizácie pripravili na rôznych miestach Staromestský deň detí. Inštitúcie na Prepoštskej zrealizujú malý festival pre deti. Výtvarný workshop na tému spolužitia rastlín alebo ľudí v meste bude prebiehať s vizuálnou umelkyňou a keramičkou Lindou Vikovou.

Český dom zabezpečí kreatívne činnosti ako maľovanie ornamentov typických pre južnú Moravu či základy drôtovania.

V Medickej záhrade bude prebiehať kreslenie s ilustrátorkou a intermediálnou výtvarníčkou Andreou Roškovou. Počas dňa sa budú konať tvorivé dielne a workshopy pre deti so SZUŠ Ateliérom Ladon ako aj organizáciou Mareena. Pohybový workshop sa uskutoční v spolupráci so Staromestským baletným štúdiom.

Na Fajnorovom nábreží sú plavby loďou po Dunaji v spolupráci s LOD. Čakanie pri pontóne plavbu spríjemnia DJ a animátorka. 

Devínska Nová Ves – Areál ZUŠ Istrijská, 1. jún

Organizácie Devínskej Novej Vsi sa spojili a pripravili rôzne súťaže, skákacie atrakcie a penovú šou s hasičmi. Devínskonovoveský deň detí navštívi aj známy majster sveta v cyklotriale Ján Kočiš. Návštevníci sa môžu tešiť na vystúpenie detskej folklórnej skupiny Kobylka, ukážky práce colnej a finančnej správy.

Petržalka – Športová hala Prokofievova, ihrisko Fedinova, 1. jún

Najväčšia mestská časť nezabudla na najmenších ani tento rok, v spolupráci so svojimi kultúrnymi zariadeniami a miestnou knižnicou organizuje Petržalský deň detí.

Program odštartuje na pódiu bublinovou show, následne sa môžu návštevníci tešiť na sériu hip-hopových vystúpení či športových ukážok z gymnastiky a karate. Počas večerných hodín bude deti svojimi trikmi zabávať Šašo Slížo.

Okrem toho sú pripravené viaceré sprievodné aktivity, medzi nimi obhliadka hasičského auta, detské dielne, jazda na poníkovi, maľovanie na tvár alebo vozenie sa na elektrických autíčkach. V telocvični športovej haly nájdu športuchtiví pingpongové stoly a obľúbenú Nerf arénu.

Karlova Ves – Futbalové ihrisko Molecova, 2. jún

Medzinárodný deň detí už tradične organizuje mestská časť Karlova Ves niekoľko rokov. Na deti čakajú športové súťaže, predstavenia a rôzne atrakcie. 

Tešiť sa môžu na komediálnu show s Mr. Funtastikom, bublinovú show s Mr. Bubble, tanečnú školu s Veternicou, vystúpenia mažoretiek, pozdraviť príde princ a princezná. Súčasťou sú rôzne sprievodné aktivity ako lezecká stena, skákací hrad, tvorivé dielne či maľovanie na tvár.



Ďalšie články
Kočnerov prokurátor Palovič vyviazol z disciplinárky, jeho prípad úplatku sa naťahuje

Kočnerov prokurátor Palovič vyviazol z disciplinárky, jeho prípad úplatku sa naťahuje

Prípad prokurátora Bystríka Paloviča, ktorý si podľa obžaloby pýtal úplatok v kauze Carlton, po šiestich rokoch stále nemá vytýčený ani termín pojednávania. Medzitým však čelil disciplinárnemu stíhaniu, v ktorom sa rozhodlo, že zostane prokurátorom, pretože na jeho úplatkársky prípad sa hľadí pod optikou prezumpcie neviny. Tento prípad sa...
123 dní do volieb v USA. Trump v uniknutom videu tvrdí, že Biden je rozbitý a nahradí ho Harrisová

123 dní do volieb v USA. Trump v uniknutom videu tvrdí, že Biden je rozbitý a nahradí ho Harrisová

Americký portál Daily Beast zverejnil uniknuté video, na ktorom republikánsky exprezident Donald Trump sediac v golfovom vozíku opisuje svoje dojmy z debaty s prezidentom Joeom Bidenom v televízii CNN. Označil ho za „zlomenú hromadu s***iek“, podľa neho ho Demokratická strana nahradí viceprezidentkou Kamalou Harrisovou. „Proste skončil, viete – v tejto súťaži končí,“ hovorí...