Do lukratívneho projektu Nová Merina vstúpil ďalší hráč. V Trenčíne postaví vyše 600 bytov

Projekt Nová Merina. Zdroj: Occam Real Estate Projekt Nová Merina. Zdroj: Occam Real Estate

TRENČÍN – WOOD & Company je názov spoločnosti, ktorá nedávno vstúpila do rezidenčného projektu Nová Merina. Spolu s minoritným partnerom Occam Real Estate chce v areáli niekdajšej fabriky vybudovať moderný priestor s bytmi, obchodmi a kaviarňami. Začiatok výstavby prvej fázy je naplánovaný na rok 2026.

Všetko sa začalo ešte v roku 2022, keď Occam Real Estate a Across Properties získali v júni veľkú časť plochy bývalého podniku na projekt Nová Merina. V tom istom roku Occam Real Estate v spolupráci s Trenčínom vyhlásili architektonickú súťaž.

Prilákala ich najmä výhodná poloha. Pridanou hodnotou môže byť bývanie pri Kauflande či OC Max, kde sú obchody či kiná. Kúsok odtiaľ je obľúbený lesopark Brezina, na stanicu sa dostanete za dve minúty a do mesta za osem minút.

„Lokalita Novej Meriny vytvorí v Trenčíne nový downtown – bývanie blízko centra mesta s kompletnou vybavenosťou pre moderného človeka, preto sme do toho projektu aj išli,“ prezradil nám projektový manažér Novej Meriny Jakub Múčka.

Veľký potenciál vidí v trenčianskom projekte aj nový hráč – spoločnosť WOOD & Company, ktorá hľadá kontinuálne atraktívne investičné príležitosti pre svojich klientov.

„Po dôkladnej analýze sme sa rozhodli investovať do tohto projektu. Ponúka veľký potenciál a je dobre navrhnutý a pripravený. Veríme, že tento projekt splní očakávania našich investorov a verejnosti a prinesie ľuďom v Trenčíne kvalitné bývanie,“ povedal pre Trenčiansky Štandard Richard Lelák, Investment manager WOOD & Company.

Pohľad na bývalú textilnú fabriku Merina. Zdroj: Occam Real Estate

Skupina WOOD & Co. odkúpila podiely od oboch bývalých investorov projektu, pričom na ďalšej spolupráci sa dohodla so spoločnosťou Occam Real Estate, teda nejde o vstup nového investora. Occam Real Estate pokračuje ako manažér projektu a zároveň minoritný partner, ktorý stojí za zrodom Novej Meriny.

„Náš plán je pokračovať v nastavenom smere a priniesť ľuďom kvalitné bývanie. Zatiaľ neplánujeme veľké zmeny, ale sústredíme sa na úspešnú exekúciu tohto nádejne rozpracovaného projektu k spokojnosti budúcich obyvateľov,“ pokračoval Richard Lelák.

Okrem polohy vnímajú Trenčín aj ako mesto s veľkým potenciálom na kvalitné bývanie a pomerne dostupnými cenami nehnuteľností na bývanie. „Zároveň si myslíme, že v Trenčíne v posledných rokoch vzniklo veľmi málo rezidenčných projektov v dobrých lokalitách, čiže projekt typu Nová Merina na trhu zaplní práve túto medzeru,“ poznamenalo vedenie investičnej spoločnosti.

Na území bývalej textilnej fabriky má do roku 2030 vzniknúť viac ako 600 bytov a ďalšie priestory pre maloobchodné prevádzky či športové a kultúrne aktivity. V roku 2022 odhadli celkovú plánovanú investíciu na 75 miliónov eur.

Vizualizácia projektu. Zdroj: Occam Real Estate
Projekt má ponúknuť aj maloobchodné prevádzky a kaviarne. Zdroj: Occam Real Estate

Ďalšie články
125 dní do volieb v USA. Demokrati sa môžu zbaviť Bidena, nemá však istú náhradu

125 dní do volieb v USA. Demokrati sa môžu zbaviť Bidena, nemá však istú náhradu

Viacerí predstavitelia Demokratickej strany, ako i popredné denníky, vyzvali amerického prezidenta Joea Bidena, aby odstúpil z volebného súboja so svojím republikánskym predchodcom Donaldom Trumpom. Hoci verejne sa Bidena zastal jeho bývalý nadriadený Barack Obama, práve on mal v zákulisí presviedčať vedenie strany, aby ho odvolali. Aspoň to tvrdí konzervatívny...