Hudba, tanec, ohňostroj. Už o pár dní v Senci otvoria leto

Senecké leto Len na Seneckom lete si môžete zatancovať na suchu, vo vode i nad hladinou. Foto: Senecké leto

BRATISLAVA – Na obľúbené spoločensko-kultúrne podujatie Senecké leto, ktorým sa od roku 1990 otvára letná turistická sezóna, príde každoročne aj 25-tisíc ľudí. Tohto roku sa v Senci koná 15. júna 2024 na južnej strane Slnečných jazier.

Priestranstvo v krásnom prostredí rekreačného strediska je ideálne na podobnú akciu, ktorá spája oddych, tanec a športové aktivity, ale aj detské akcie či gastrozónu, pričom tu sú široké možnosti na ubytovanie  pre ľudí, ktorí by v mestečku chceli stráviť celý víkend.

Otvorenie Seneckého leta nikdy nebolo zamerané na úzku vekovú či záujmovú skupinu obyvateľstva, čo automaticky zvyšuje jeho atraktivitu.

Ohňostroj okolo polnoci očakávajú najmä deti. Foto: Senecké leto

Neformálna akcia má od prvého ročníka celospoločenský rozmer. Kultúrny a iný program Seneckého leta 2024 sa koná minimálne na dvoch pódiách.

Hlavný letný amfiteáter ponúka širokú škálu zábavných žánrov pre všetky vekové kategórie. Na hlavnom pódiu sa vystriedajú spevácke telesá, tanečné súbory a hudobné skupiny, hovorené slovo, súťaže a iné formy zábavy.

V areáli spríjemňujú pobyt návštevníkom atrakcie rôzneho druhu. Podujatie graduje vystúpením známych umelcov populárnej hudby, veľkolepým ohňostrojom nad vodami Slnečných jazier a diskotékou, ktorá buráca do ranných hodín.

Cieľom akcie, na organizácii ktorej sa podieľa mesto Senec, mestské kultúrne stredisko a Správa cestovného ruchu v Senci, je zviditeľniť Slnečné jazerá, ale aj Senec ako atraktívne centrum turistického ruchu.

Zážitky budú čoskoro zabudnuté, no spomienka v smartfóne je večná. Foto: Senecké leto

Od popoludnia až do noci si tu to svoje nájde každá veková kategória. Od detí k tínedžerom až po tých skôr narodených. Pre deti organizátori vyberajú predstavenia overených mien a množstvo atrakcií, kde sa môžu vyskákať alebo umelecky a tvorivo realizovať.

Toto všetko sa deje v nádhernom prostredí Slnečných jazier, priamo pri vode, kde sa už dá okúpať, člnkovať, osviežiť sa a najesť v gastrozónach a tiež v kamenných bufetoch a reštauráciách.

V programe tohto ročníka nájdete populárnu skupinu Desmod, zaspievate si známe pesničky s Lukášom Adamcom, zatancujete so Simou a Bokim a zabavíte sa s mladou pop-rockovou kapelou Iconito. Najväčšie očakávania publika budú určite spojené s komponovaným programom Funk u Live, ktorý je ladený vyslovene tanečne.

Na pódiu sa v tomto špeciálnom programe budú striedať hudobné hviezdy, ako aj dobrí dlhoroční priatelia a kolegovia zo štúdia, ktorí sú rovnakej „hudobnej krvnej skupiny“ ako Anita Soul, Rytmus, Ivan „King“ Vereš a Igor Kmeťo.

Všetko interpreti, ktorí prinesú špičkový soul, rap, RNB, funky-džez, teda hudbu so srdcom, dušou a veľkou charizmou. Po veľkolepom ohňostroji, ktorý je predposledným bodom tohoročného programu, si na najznámejšie hity ešte zatancujete s vychytenou eventovou kapelou Starmania Original.

V hlavnom letnom amfiteátri si diváci vychutnajú koncert skutočne zblízka. Foto: Senecké leto

Na podujatí sa každoročne zídu aj stovky detí, ktoré sa už dnes tešia na divadlo Fíha Tralala ako aj výčiny lenivého kocúrika Lupiho a jeho kamarátky krásnej mačičky – tanečnice Cupi. Detváky si isto užijú aj koncert Kamarátov z Trinity i ďalšie atrakcie ako multiball, nafukovacie atrakcie, kreslenie na tvár či špeciálnu detskú diskotéku. Poznámka do mobilu: Senec, slnečné jazerá – Juh 15. 6. 2024 po 12:00.


Ďalšie články
125 dní do volieb v USA. Demokrati sa môžu zbaviť Bidena, nemá však istú náhradu

125 dní do volieb v USA. Demokrati sa môžu zbaviť Bidena, nemá však istú náhradu

Viacerí predstavitelia Demokratickej strany, ako i popredné denníky, vyzvali amerického prezidenta Joea Bidena, aby odstúpil z volebného súboja so svojím republikánskym predchodcom Donaldom Trumpom. Hoci verejne sa Bidena zastal jeho bývalý nadriadený Barack Obama, práve on mal v zákulisí presviedčať vedenie strany, aby ho odvolali. Aspoň to tvrdí konzervatívny...