Milujete muziku? Odporučíme vám najlepšie letné festivaly

Pohoda Festival Pohoda v Trenčíne je už rešpektovanou kultúrnou udalosťou v strednej Európe. Foto: M. Mlčúchová

BRATISLAVA – Oblaky nad hlavou, spánok pod hviezdami, letná pohoda s priateľmi pri prednáškach, divadle, meditáciách a rannom vítaní slnka. A najmä nespútaná zábava pri množstve koncertov hudby, ktorá vás roky baví a spája. Aj vy si tak predstavujete a plánujete časť svojich prázdnin?

Inšpirujte sa naším výberom tých najlepších letných „fesťákov“, ktoré budú tento rok v lete na Slovensku! Akcie sme pre vás vyberali so zreteľom na čo druhovo najširší a najzaujímavejší hudobný záber.

Radosť Summer Open Air 2024

12. júla 2024 Zlaté piesky, Bratislava

Pokiaľ ste milovníkom tanečných rytmov a nebojíte sa prebdetej noci plnej laserov, strboskopov, hutných beatov neváhajte! Nenechajte si ujsť túto akciu, ktorou môžete otvoriť vaše leto a spojiť ju aj s kúpaním.

Radosť Summer Open Air a Grillegalized tento rok oficiálne spojili svoje sily a spoločne pozývajú na dva dni plné techna a drum and bass-u, počas ktorých na Zlatých pieskoch vystúpia mená svetového formátu. Jediné, na čo sa nedá spoľahnúť, bude počasie, no aj tak sa nájdu stovky skalných, ktorí na festival prídu, asi za akýchkoľvek podmienok.

Line-up: Majsko, Boss, Hasky, Volster (HR), Off Grid (DE), Yuhøs, Bari

Suntrippin stage: Eny, Fonix, Mihi, Rimo, Makepeace, Paulo Mewini, Vaclav & Matt

Na festivale zahrá svoj energický set aj obľúbený DJ Paulo Mewini. Foto: Facebook P. M.

Hip Hop Žije

29. jún 2024 Zlaté Piesky, Bratislava

Výročie svojho vzniku tento rok neoslavuje len Topfest, ale aj Hip Hop Žije. Pri tejto príležitosti sa celá akcia vracia na bratislavské Zlaté Piesky, čo je pre pamätníkov skvelá informácia. Okrem hlavného hudobného programu vás bude na Hip Hop Žije 2024 Bratislava baviť aj sprievodný program v podobe rôznych DJ setov, gastrozóny, grafitov, battle súboja či športových aktivít.

Nový ročník ponúkne intenzívny zoznam, v ktorom budú: Separ, Calin, Gleb, Ektor, Yzomandias, Nerieš, Rest & Dj Wich, Momo, Majk Spirit, PIL C, Radikal Chef, Frayer Flexking, Luca Brassi10x, Čis T, Shimmi, AstralKid22, Zverina & Shomi, H16, Saul, Fobia Kid, Boy Wonder, Miky Mora, Slipo & Dj Hajtkovič, Moja Reč, Taomi, Sakito, Martin Matys, Ego a mnohí ďalší.

Separ pri koncertoch myslí vždy aj na osvieženie publika. Foto: Hip Hop Žije

Pohoda

11. až 13. júl 2024 Trenčín, Letisko

Pohoda je hudobno-umelecký festival, na ktorom sa alternatíva, indie, elektronika, world music a punk stretávajú s klasikou, ale aj s literatúrou, tancom, výtvarným a vizuálnym umením, filmom a divadlom.

Festival je od roku 2000 najväčším slovenským festivalom. Line up v Trenčíne sa aj tento rok jagá hviezdami, preto uvádzame len jeho časť: Queens of the Stone Age, Peggy Gous, James Blake, Skepta, Royal Blood, Pendulum, Black Pumas, Morcheeba, Thievery Corporation, City Morque, Emilíana Torrini, Arlo Parks, Nia Archives, Noname, Genesis Owusu, Ezra Collective, Eartheater, Jockstrap, LA Priest, The Armed, English Teacher, The Oozes, Toronto Is Broken & REEBZ, Descartes a Kant, Meta and the Cornerstones, Stephen Budd, Aquaserge, Haepaary, Maz Univerze, Ndox Électrique, Ni a mnohí ďalší.

Queens of the Stone Age zo Seattlu ponúknu šou, čo vás bezpečne rozpáli. Foto: Musica

Lovestream

16. až 18. august 2024 Letisko Vajnory, Bratislava

Asi najmladší slovenský letný festival, ktorý ponúka pop, rock, rock and roll, elektroniku, hiphop či RNB. To je Lovestream Festival 2024. Tento rok sa bude opäť konať na starom letisku Vajnory v Bratislave.

Hudobná udalosť je v srdciach hudobných fanúšikov zapísaná svojou schopnosťou prinášať najväčšie mená svetovej hudobnej scény. Lovestream Festival nie je však len o veľkých menách. Je aj o vytváraní jedinečnej atmosféry, kde sa stretáva hudba, umenie a kultúra.

Návštevníci môžu očakávať nielen hudobné obohatenie, ale aj rozmanité gastronomické stánky, umelecké inštalácie a množstvo sprievodných aktivít, ktoré festival dopĺňajú a robia z neho nezabudnuteľný zážitok.

Festivalový program vrchovato naplnia najväčšie hudobné osobnosti ako: 50 Cent, Tiesto, Rita Ora, Ray Dalton, Dimitri Vegas & Like Tom Walker, Macklemore, Dennis Lloyd, Rosa Linn, Joker Out Calin & Viktor Sheen, Chase&Statis, Fast Boy, The Kolors, Hi-Lo, Tujamo, Welshly Arms, Sota, Used, A Little Sound, MorganJ, Rudeejay, Antoine Delvig, Monks, Luisdemark, Des3ett, Candice a C:ircle.

50 Cent je už roky absolútnou ikonou amerického rapu. Foto: Wikipedia

Uprising

30. až 31. augusta 2024 Zlaté Piesky, Bratislava

Medzi účinkujúcimi posledného festivalu leta nájdete rôzne dôležité zahraničné a domáce mená v žánroch ako reggae, ska a R&B, no prináša aj tanečnú hudbu ako drum and bass. Je považovaný za jednu z najväčších udalostí v strednej Európe a každoročne privíta tisíce priaznivcov týchto hudobných štýlov.

Uprising je festival, na ktorom sa vždy všetci vysmiati stretneme, zabudneme na čas, problémy a vychutnávame si život tu a teraz. Vraví sa, že kto ho raz zažil, celý rok čaká na pokračovanie.

16. ročník alternatívneho festivalu Uprising sa bude konať posledný augustový víkend na Zlatých Pieskoch za účasti interpretov z celého sveta ako napríklad: Alborosie & Shengen Clan, Dubioza Kolektiv, The Congos, Jesse Royal, Sigma, Black Sun Empire, Venjent, Transglobal Underground fesat, Natacha Atlas, Wicked Dub Division meets North East Ska Jazz Orchestra, Solo Banton, Lion D, Catching Cairo, Kiko Bun, Donovan Kingjay, Black Omolo, Dr. Kary vs Emsa, Young Israelites, Rest & Champion Sound, Loopata Makay, Jungleman´s Ark, Azahriah, James Cole, Boy Wonder, Medial Banana, Blaiz Fayah, Marcus Gad, Eesah, The Beatles Dub Club, Ras Zacharri a mnohí daľší…

Koncert Alborosie & Shengen Clan na Uprisingu 2024 bude určite vrcholom festivalu. Foto: Reagea.com

Ďalšie články
125 dní do volieb v USA. Demokrati sa môžu zbaviť Bidena, nemá však istú náhradu

125 dní do volieb v USA. Demokrati sa môžu zbaviť Bidena, nemá však istú náhradu

Viacerí predstavitelia Demokratickej strany, ako i popredné denníky, vyzvali amerického prezidenta Joea Bidena, aby odstúpil z volebného súboja so svojím republikánskym predchodcom Donaldom Trumpom. Hoci verejne sa Bidena zastal jeho bývalý nadriadený Barack Obama, práve on mal v zákulisí presviedčať vedenie strany, aby ho odvolali. Aspoň to tvrdí konzervatívny...