Rybníček je nespokojný s minulou sezónou AS Trenčín. Bez dotácie by boli v druhej lige

Róbert Rybníček Róbert Rybníček na tlačovom brífingu pred štartom sezóny. Foto: Rasťo Harakal

TRENČÍN – Futbalisti AS Trenčín už zarezávajú v príprave na nasledujúci ligový ročník. Na úvodnom tréningu sa trénerovi Ilijovi Stolicovi hlásilo 23 hráčov. Klub momentálne rieši výmenu trávnika, do ktorej musí investovať približne 200-tisíc eur. Bez pomoci štátu by putovali do nižšej ligy.

Futbalová sezóna pomaly klope na dvere. Prípravu na ňu začali už aj futbalisti Trenčína. Na stredajšom tréningu sa predstavilo celkovo 23 hráčov. Chýbala štvorica, medzi ktorou boli mená ako Kmeť a Gajdoš.

S mužstvom trénovalo aj kvarteto hráčov z našej „devätnástky“ – Nicolas Brandis, Adrián Fiala, Alex Húdok a Hugo Pávek. Z hosťovania v Považskej Bystrici sa vracia odchovanec Ľuboš Praženka.

Trenčanov aj v tejto sezóne povedie Srb Ilija Stolica, ktorý by chcel nadviazať najmä na úvod minulej sezóny, keď sa mužstvo chvíľu vyhrievalo aj na čele tabuľky. Koniec ligovej sezóny už taký ružový nebol.

„S celkovým výsledkom z minulej sezóny nemôžeme byť spokojní. Čo sa určite zlepšilo, je identita mužstva, disciplína a takisto herné návyky,“ poznamenal na úvod brífingu generálny manažér Róbert Rybníček.  

Klubu sa podarilo predĺžiť zmluvu s dvojicou odchovancov Lukášom Skovajsom a Damiánom Barišom. Do novej sezóny ich doplní navrátilec Jakub Holúbek. Okolo tejto trojice by chceli poskladať mužstvo. Naopak, z tímu odišiel brankár Michal Kukučka, ktorý sa upísal Norimbergu.

Ilija Stolica má v Trenčíne nedokončenú prácu. Foto: Rasťo Harakal

S dobrou náladou predstúpil pred novinárov aj tréner Stolica, ktorého teší, že môže pokračovať v začatej práci. „Som rád, že môžeme pokračovať s takmer totožným mužstvom. Teší ma aj príchod Holúbeka. Máme za sebou náročný rok, keď sme mali niekoľko problémov, veľa z nich nebolo o futbale,“ povedal na prvom tréningu hlavný kormidelník Ilija Stolica.

Dodal, že urobili veľký posun, no nezískali toľko bodov, koľko by si zaslúžili. „Cítil som však, že ešte máme pred sebou nedokončenú prácu. Hráči ešte nenaplnili všetok svoj potenciál. Skúsených hráčov doplnia mladíci z našej akadémie, ktorej by som chcel aj touto cestou pogratulovať k titulu v kategórii U19,“ vyjadril sa.

Pred sezónou trápi vedenie Trenčína výmena trávnika. Umelú trávu musí v zmysle naplnenia licenčnej zmluvy Niké ligy vystriedať prírodný trávnik. Úvodné kolo ligy je naplánované na 27. júla. Prvý domáci zápas je na programe 10. augusta a klub ešte nemá istotu, či sa predstaví už na vymenenej ploche.

Takto momentálne vyzerá Štadión na Sihoti. Foto: Rasťo Harakal

„Komunikujeme aj s Úniou ligových klubov. Momentálne sme v časovom sklze, pretože sa riešia aj rôzne dohody a administratívne záležitosti, ktoré sa týkajú dotácie. My ten proces musíme jednoducho akceptovať,“ dodal na margo výmeny trávnika Rybníček. Celý proces zaťaží aj pokladnicu Trenčanov.

Investíciu vo výške milión eur by mal pokryť Fond na podporu športu. Bez tejto finančnej injekcie, ktorá prišla od štátu, by AS Trenčín zostúpil do druhej ligy. Podľa generálneho manažéra pôjde na výmenu trávnika z rozpočtu klubu približne 200-tisíc eur. Pre klub ako AS Trenčín je v súčasnosti aj takýto príspevok veľkým zaťažením.

V prípravnom období čaká na Trenčanov šesť zápasov. Všetky stretnutia odohrajú mimo svojho domáceho štadióna. Súčasťou bude i sústredenie v Česku a Rakúsku.


Ďalšie články
125 dní do volieb v USA. Demokrati sa môžu zbaviť Bidena, nemá však istú náhradu

125 dní do volieb v USA. Demokrati sa môžu zbaviť Bidena, nemá však istú náhradu

Viacerí predstavitelia Demokratickej strany, ako i popredné denníky, vyzvali amerického prezidenta Joea Bidena, aby odstúpil z volebného súboja so svojím republikánskym predchodcom Donaldom Trumpom. Hoci verejne sa Bidena zastal jeho bývalý nadriadený Barack Obama, práve on mal v zákulisí presviedčať vedenie strany, aby ho odvolali. Aspoň to tvrdí konzervatívny...