Ako nepremárniť svoj život radí benediktín Anselm Grün

Moderná doba má veľa ponúk. Ukazuje tisíc ciest ako naplniť svoj život, no zároveň má milión alternatív, ako svoj život premrhať, ako si ho nechať pretiecť pomedzi prsty. Vieme sa utopiť v nezmyselnej, no paradoxne aj v zmysluplnej práci. Vieme sa na smrť unaviť a zabudnúť na seba do tej miery, že ten malý ubitý človiečik v nás začne volať o pomoc. Ozýva sa chorobami, smútkom, vyhorením. Liek má nemecký benediktín Anselm Grün.

"Koelner Treff", WDR television. Anselm Grün. Foto ČTK / DPA / Volker Essler/SVEN SIMON

Anselm Grün patrí k najaktívnejším nemeckým katolíckym spisovateľom. Tiahne mu na osemdesiatku, no stále niečo robí a má triezvy pohľad na svet. Na svojom konte má už dve stovky kníh. Prekladajú ho do mnohých jazykov, vychádza v slovenských i českých prekladoch. 

Grün je kňaz, ekonóm, filozof a teológ. Je dôveryhodný. Jednak pre svoj vek, pre vernosť svojmu povolaniu, pre svoje vzdelanie, pre svoj rozhľad, pre pokoru, ktorú má a pre prácu, ktorú má za sebou. V záplave mladých „koučov“, ktorí v živote ešte nezvládli absolútne nič, je Anselm Grün skutočným učiteľom života.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.