A čo ženie vás? Lebo nás ženie láska

Rómsko-slovenský kresťanský festival. Foto: FB Gréckokatolícka rómska misia Rómsko-slovenský kresťanský festival. Foto: FB Gréckokatolícka rómska misia

Renáta Ocílková a Štefan Okurty stoja za novou podnetnou publikáciou, ktorá mapuje prácu s rómskou komunitou na Slovensku. Kniha má názov Lebo nás ženie láska. Je to skutočne silný slogan a krédo, ktoré najviac vystihujú odhodlanie ľudí dávať sa do služby chudobným.

Publikácia je prínosná v tom, že to nie je manuál vymyslený niekde pri stole v kancelárii. Je to kniha vyskladaná z textov ľudí, ktorí pracujú priamo v teréne. A pracujú tam dlhodobo, nie ako „týždenní“ stážisti, alebo mesační pozorovatelia. 

Peter Bešeneyi je salezián a priekopník v pastorácii Rómov. Venuje sa im už vyše tridsať rokov. Napísal o tejto problematike viacero kníh a stretnutie s ním je vždy podnetné. Rozbiehal misiu na Poštárke v Bardejove, pracoval aj v Michalovciach a niekoľko rokov žil so spolubratom v byte bez vody a elektriny na Luníku IX. v Košiciach. Dnes je riaditeľom Centra rómskej misie v košickej arcidiecéze. 


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami