Oficiálny účet Olympiády vymazal z Youtube video otváracieho ceremoniálu

Ak ste si po vzniknutej kontroverzii chceli na vlastné oči pozrieť otvárací ceremoniál Olympiády v Paríži na oficiálnom olympijskom kanáli na Youtube, už tak neurobíte. Kanál video totiž vymazal. Používateľom sociálnej siete X, ktorí zdieľali videá s kritickým komentárom, navyše prišli upozornenia, že porušujú americký zákon o autorských právach, pričom videá sieť odstránila.

Otvárací ceremoniál letných olympijských hier v Paríži Ilustračná foto. Otvárací ceremoniál olympiády v Paríži. Foto TASR/AP

“Medzinárodný olympijský výbor vydal žiadosť o odstránenie tisícov videí kritizujúcich otvárací ceremoniál na YouTube,” napísal na X komentátor Oli London.

Jemu samému pritom spoločnosť X zmazala video z ceremónie, ktoré zdieľal s poznámkou, že “Francúzsko oficiálne padlo”. Medzinárodný olympijsky výbor podľa neho zaslal spoločnosti X právne žiadosti o odstránenie tisícov videí.

Základom pre toto konanie má byť americký zákon o autorských právach DMCA.

Ku kauze sa už vyjadril aj majiteľ platformy X Elon Musk, ktorý napísal, že ide o “príliš horlivé” uplatňovanie zákona. “Zákon povoľuje obmedzené používanie materiálu chráneného autorským právom za osobitných okolností,” dodal miliardár.

Pripomeňme, že kontroverzný otvárací ceremoniál prebiehajúcej Olympiády sa stal terčom ostrej kritiky pre sexualizované vystúpenia drag “umelcov,” teda mužov prezliekajúcich sa za ženy, na ktorom sa zúčastnili aj deti, alebo pre zosmiešnenie Kristovej poslednej večere, kde apoštolov symbolizoval extravagantne oblečení drag “umelci”.

Záber z otváracieho ceremoniálu Olympijských hier v Paríži 2024. Zdroj: Twitter

Kontroverzná ceremónia sa však zatiaľ napriek zmazaniu dá celá zhliadnuť napríklad na Youtube kanáli stanice Eurosport.


V Košiciach, v čase, keď sa rušili mnohé športoviská, prekvapila milovníkov aktívneho oddychu radostná správa. Na sídlisku KVP v Košiciach sa Slovenský futbalový zväz rozhodol vybudovať špičkové ihrisko s umelým trávnikom. Domáci verili, že ho…
Prejsť na článok
Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.
Prejsť na článok
Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť…
Prejsť na článok