Lepší a horší variant vyhlásenej pandemickej pohotovosti

Je to ľahké déjà vu. Minulý týždeň generálny riaditeľ Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus vyhlásil akúsi pandemickú pohotovosť. Volá sa to „mimoriadna udalosť medzinárodného významu v oblasti verejného zdravia“ a pán Tedros ju prijíma z dôvodu takzvaných opičích kiahní, po novom mpox, v subsaharskej Afrike.

Press conference at the World Health Organization headquarters in Geneva Tedros Adhanom Ghebreyesus. Foto: Profimedia.sk

Rovnaký pán vyhlásil na jar 2020 len tak covidovú pandémiu. S odvolaním sa na výslovné odporúčania WHO sme potom absolvovali lockdowny, potlačenie primárnej lekárskej starostlivosti, očkovanie…

Dalo by sa dokonca tvrdiť, že Tedros A. Ghebreyesus je jedným z otcov následnej vysokej inflácie u nás či náhleho prepadu pôrodnosti. Tentokrát nejde tak ďaleko ako pred štyrmi rokmi, „mimoriadna udalosť medzinárodného významu“ je o stupeň nižšie ako pandémia.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.