Japonská firma Icom tvrdí, že vysielačky Hizballáhu neboli jej výrobkom

Japonská firma Icom v sobotu vyhlásila, že bezdrôtové zariadenia, ktoré explodovali počas útoku v Libanone, nepatrili medzi jej produkty.

Lebanon Israel Pagers Exploding

Agentúra Reuters pripomenula, že fotografie vysielačiek walkie-talkie vo výstroji militantného hnutia Hizballáh, ktoré v stredu (18. septembra) vybuchli mali označenie „ICOM“ a „made in Japan“ (vyrobené v Japonsku).

„Pravdepodobnosť, že bezdrôtové zariadenia, ktoré vybuchli, boli našimi produktami, sa vo svetle dostupných informácií javí ako extrémne malá,“ uviedol Icom vo svojom tlačovom vyhlásení.

(tasr, reuters)


Koncepcia čoraz väčších právnych zásahov do vnútroštátnych legislatív členských štátov Európskej únie bola predmetom Bratislavského právnického fóra 2024. Predstavitelia justície krajín V4 diskutovali o odborných témach a poukázali na negatívne vnímaný trend rozmachu práva EÚ…
Prejsť na článok
Veľká voda ohrozuje juh Slovenska. Zatopené sú lodenice v Komárne aj niektoré objekty v blízkosti Dunaja a Váhu. Obec Chľaba v okrese Nové Zámky je aj naďalej odrezaná od sveta. Pomoc jej poskytuje armáda.
Prejsť na článok