Babiš pookrial, úspech ANO bude mať mobilizačný efekt

Včerajšie voľby do Senátu nenesú také jasné posolstvo ako tie na regionálnej úrovni. Horná komora sa však už teraz stala dejiskom veľkého Babišovho víťazstva, a to bez ohľadu na konečné výsledky o týždeň.

Andrej Babiš, politik, předseda hnutí, volební štáb, hnutí ANO Andrej Babiš. Foto: Říhová Michaela/ČTK/Profimedia.sk

Z 27 obvodov postúpilo hnutie ANO do ďalšieho kola v 20 obvodoch a v dvoch zvíťazilo už v prvom kole. Očakáva sa, že v druhom kole sa všetky vládnuce strany proti babišovcom spoja.

Hoci je pravdepodobné, že väčšina kandidátov ANO neuspeje, pre predsedu Babiša nie je také dôležité rozdelenie kresiel v menej podstatnej časti parlamentu, ale symbolické prvenstvo na páske. Má to mobilizačný účinok. Údajne už na jar po voľbách do Európskeho parlamentu, v ktorých ANO dopadlo lepšie, ako samo očakávalo, Babiš aj dovnútra strany silno pookrial.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.