Škodí progresivizmus zábavnému priemyslu?

„Go woke, go broke“ je známe úslovie z Twitteru. Dalo by sa voľne preložiť ako „podľahni progresivizmu a skrachuj“.

ASSASSIN'S CREED: REVELATIONS VIDEO GAME AND PLAYERS ON A PLAY STATION 3 PS3 PARIS GAMES WEEK 2011 Počítačová hra Assassin’s Creed. Foto: GAUTIER Stephane/SAGAPHOTO.COM / Alamy / Alamy / Profimedia

Naznačuje, že kedysi úspešné značky sa rýchlo ocitnú v problémoch, ak sa začnú viac zaoberať šírením ľavicových myšlienok ako spokojnosťou zákazníkov. V posledných mesiacoch sa to naplno prejavilo v zábavnom priemysle.

Ubisoft je jedným z gigantov v oblasti videohier. Ročné príjmy sú približne 2,3 miliardy eur. Pôvodne francúzska spoločnosť má dnes pobočky od Montrealu cez Abú Zabí až po Singapur. Za posledný rok však prepustila stovky zamestnancov, hodnota jej akcií minulý mesiac klesla o 19 percent a špekuluje sa, že celú spoločnosť kúpi čínska spoločnosť Tencent. Podľa niektorých špekulácií by to znamenalo aj rozsiahlu reštrukturalizáciu a prepustenie možno až 40 percent zamestnancov.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.