Kolobežky v Osle

Keď rýchlo tak zbesilo, aj keď ide neraz o život? Kolobežky sa dajú vidieť takmer všade, na ceste medzi autami, na cyklotrase či chodníku. V Nórsku môžu jazdiť aj v pruhoch pre autobusy a taxíky, len s jedným obmedzením.

Midjourney Obrázok vytvorený generatívnou umelou inteligenciou Midjourney 6.1

Na úvod ľahká hádanka: Je to svižné, občas drzé, ekologické a má na sebe nápis: Dávaj na mňa pozor. Čo to je? Áno, uhádli ste: Kolobežkár. Má elektrickú kolobežku a pocit, že mu patrí svet okolo. Neraz  zasnený, usmiaty, má pred sebou svoju cestu a pocit ekologickej výnimočnosti? Veď mám kolobežku a som bezemisný?  

Toto je to, čo mi na mnohých zelených úvahách chýba: súvislosti a vplyv. Napríklad, aké kolízie až ohrozenia e-kolobežkári v doprave neraz spôsobujú, prečo nechávajú vybitú prenajatú kolobežku uprostred chodníka alebo na kraji cesty, akou energiou si nabíjajú batériu? A stále nevieme, priatelia, ako ekologicky likvidovať batérie, aby sme to naše prostredie neodľahčili na jednom mieste, ale nezaťažili oveľa viac na druhom.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.