Rusi už sú v Selydove. Aké špecifikum má bitka a čo im vie 20-tisícové mesto priniesť

Najnovším výsledkom ruského ťaženia v Doneckej oblasti je postupné získavanie mesta Selydove. Ukrajina do jeho vytrvalej obrany zapája už aj brigády, ktoré neriadi ministerstvo obrany a ktoré majú zo zákona inú úlohu.

8dhmzsqv4srj00cjrg3aa9dvy48-min Letecký pohľad na Selydove počas bojov. Foto: X / Pôvodná fotografia bola digitálne vylepšená pomocou umelej inteligencie

Ruskej armáde sa podarilo prebiť do vyše 20-tisícového ukrajinského mesta Selydove v Doneckej oblasti. Vyplýva to z vyjadrení viacerých ukrajinských predstaviteľov či z analýzy monitorovacej skupiny Deep State, ktorá má úzke väzby na ukrajinské ministerstvo obrany.

Ukrajinská tlačová agentúra UNIAN uviedla, že v meste v súčasnosti prebiehajú ťažké pouličné boje a hoci značnú časť sídla stále kontrolujú domáce jednotky, podľa vyjadrenia reportéra nemeckého denníka Bild Juliana Röpckeho sa ich obrana „rúca“.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.