Ako kradnú českí dobrovoľníci Rusom tanky (video)

Dobrovoľníci Českí dobrovoľníci na Ukrajine ukradli ruský tank T-80. Reprofoto: ZMiST.

Českým dobrovoľníkom z Ukrajinskej medzinárodnej légie sa podarilo ukoristiť najmenej dva ruské tanky T-80BV a zrejme tiež zničili niekoľko kusov ruských obrnených vozidiel BTR-82. Informuje o tom ukrajinské médium ZMiST.

„Tak takto sa kradnú Rusákom tanky,“ hovorí v úvode videa neznámy český dobrovoľník. Na záberoch potom po slnečnej pláni posúva obrnený stroj s niekoľkými ruskými vojnovými znakmi písmena „Z“ na boku. Z veže stroja však už veje modrožltá ukrajinská vlajka. „Bacha, Tom. Uhni,“ hovorí neznámy dobrovoľník v jednej chvíli vojakovi, ktorého smerom vozidlo mieri. Na úplnom konci tank, ktorého riadenie si už jeho nová posádka zrejme osvojila, odváža druhé rovnaké vozidlo, ktoré, zdá sa, nie je úplne pojazdné.


V pozadí sa nachádza aj niekoľko ďalších armádnych vozidiel. Podľa serveru ZMiST ide o ruské kolesové obojživelné vozidlá pechoty BTR-82, ktoré majú byť zničené.

Z dostupných zdrojov nie je ani známe, o akú jednotku ide, kde je nasadená, ani ako staré video je. Je pravdepodobné, že súčasťou jednotky nie sú iba českí bojovníci.

Video pochádza z kanála „killpukin“ na sociálnej sieti Telegram. Nie je však známe, kto za ním stojí, no s pomerne vysokým počtom 45-tisíc odberateľov je vcelku populárny. V popise kanála sa uvádza, že poskytuje „najdôležitejšie a najaktuálnejšie novinky ohľadom vojenských operácií a politiky na Ukrajine“.


Ďalšie články