Borguľa zverejnil polnočný status, ktorý zrejme pochová vládu

72. schôdza Národnej rady SR Na snímke poslanec NRSR Martin Borguľa (Sme rodina) počas rokovania 72. schôdze NR SR v Bratislave 20. septembra 2022. Foto: Jaroslav Novák/TASR

Vládny kabinet Eduarda Hegera má pred sebou zrejme posledné hodiny existencie. Potvrdilo to stanovisko kľúčového poslanca Martina Borguľu, ktoré na Facebooku zverejnil krátko po polnoci z pondelka na utorok.

Koaličný poslanec hnutia Sme rodina Martin Borguľa na sociálnej sieti uviedol, že vystupuje z poslaneckého klubu hnutia Sme rodina, hoci jeho srdce vraj naďalej bije pre túto stranu.

„Je to moje, osobné, dobrovoľné rozhodnutie. Nechcem, aby moje hlasovanie vrhalo tieň na kolegov a kamarátov v našom klube,“ pokračoval politik, ktorý je v súčasnosti obvinený z korupcie.

Borguľa doplnil, že jeho hlas majú do poslednej chvíle v rukách premiér Eduard Heger (OĽaNO) a minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO). Má tým na mysli, že je ochotný podržať vládu za predpokladu, ak Mikulec príde o funkciu, či už sám alebo po odvolaní.

Heger však avizoval, že šéfa rezortu vnútra neodvolá a Mikulec sa vzdať funkcie takisto neplánuje.

Ak Borguľa zahlasuje za pád vlády a nikto iný neporuší svoj sľub, v utorok predpoludním bude vláde vyslovená nedôvera. Otázne, no už nie potrebné, sú teda už len hlasy nezaradených poslancov Martina Čepčeka a Slavěny Vorobelovej.

Vorobelová avizovala, že svoje rozhodnutie zverejní ešte pred samotným hlasovaním, ktoré je naplánované na 11. hodinu predpoludním.


Ďalšie články