Poslanci Borguľa a Krošlák vystupujú z klubu Sme rodina a budú hlasovať za pád vlády

Martin Borguľa. Foto: TASR/Jaroslav Novák Martin Borguľa. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Poslanci Martin Borguľa a Ján Krošlák dnes oznámili, že vystupujú z poslaneckého klubu Sme rodina a budú hlasovať za pád vlády.

Borguľa na sociálnej sieti napísal, že vystúpenie z poslaneckého klubu je jeho osobné a dobrovoľné rozhodnutie. „Nechcem, aby moje hlasovanie vrhalo tieň na kolegov a kamarátov v našom klube. Môj hlas majú do poslednej chvíle v rukách tak, ako som nedávno zverejnil, dvaja ľudia: premiér Heger a minister Mikulec,“ uviedol Borguľa.

Dodal, že minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) má za sebou také enormné množstvo profesionálnych, ale aj ľudských zlyhaní, že dávno nemá čo hľadať na svojom mieste. Takému premiérovi, ktorý toto nevidí alebo nechce vidieť, dôveru vysloviť nemôžem, napísal. Zároveň podotkol, že nikto ho neťahá do iného poslaneckého klubu a ani on žiadne nehľadá. „Moje srdce aj naďalej bije pre Sme rodina,“ napísal Borguľa.

https://standard.sk/291418/borgula-zverejnil-polnocny-status-ktory-zrejme-pochova-vladu/

Ján Krošlák dnes na facebooku oznámil, že sa rozhodol hlasovať za pád vlády pod taktovkou Igora Matoviča (OĽaNO). „Áno, Igora Matoviča, lebo vláda Eduarda Hegera tu nikdy nebola a Igor Matovič aj po svojom odchode z premiérskeho kresla neprestal škodiť tejto krajine. Dnes nebudem hlasovať za návrat mafie a koniec demokracie, ale za odchod sekty, ktorá spôsobila chaos a teror v tejto krajine,“ uviedol.

Zároveň dodal, že si váži prácu viacerých ministrov, ktorí si zaslúžia rešpekt, ale to nič nemení na tom, že si myslí, že krajinu riadi nekompetentná skupina ľudí okolo Igora Matoviča, ktorá by mala odísť.

Vzhľadom k tomu, že jeho názory nie sú totožné s názormi vedenia hnutia Sme rodina, vystupuje z poslaneckého klubu. Členov klubu si váži a ich prácu a názory rešpektuje. Dnes sa podľa jeho slov rozhodne o tom, či bude vláda pokračovať vo svojej agónii, alebo ľudia dostanú možnosť nanovo rozhodnúť, kto bude kormidlovať túto krajinu.

(sita)


Ďalšie články