Medvedevove predstavy: Slovensko sa stane súčasťou Štvrtej ríše. Poľsko a Maďarsko obsadia Ukrajinu, v USA vypukne občianska vojna

Dmitrij Medvedev. Foto: Profimedia Dmitrij Medvedev. Foto: Profimedia

Bývalý prezident Ruskej federácie a expremiér Dmitrij Medvedev uverejnil na sociálnej sieti Twitter príspevok, do ktorého zahrnul svoje divoké predikcie pre vývin geopolitiky v nadchádzajúcom roku. Obligatórne katastrofické scenáre ohľadom Ukrajiny doplnil o predstavu Štvrtej ríše a občianskej vojny v USA.

Popredný ruský politik sa v príspevku okrem štátov západného sveta krátko zameral aj na ich ekonomiku. Medvedev v prvom bode tvrdí, že v roku 2023 vystúpa cena ropy na 150 dolárov za barel a tisíc kubických metrov bude podľa neho stáť až 5-tisíc dolárov.

V druhom bode prekvapuje Medvedev tvrdením o návrate Spojeného kráľovstva do Európskej únie. Túto predikciu dopĺňa prognózou kolapsu eura a pričlenením Severného Írska k súčasnému Írsku.

Štvrtá ríša, vojna v Európe a prerozdelenie Poľska

Medvedev „kreativite“ medze nekladie ani pri osude starého kontinentu. Podľa ruského exprezidenta Maďarsko a Poľsko obsadia západnú časť územia Ukrajiny, ktorá zanikne. V strednej Európe sa následne sformuje Štvrtá ríša zložená z “Nemecka a jeho satelitov”.

Medvedev následne do novej ríše zahŕňa Baltik, ale aj Česko a Slovensko. V tejto časti zreteľne vzniká analógia so stavom krátko pred a počas druhej svetovej vojny, keď sa vtedajší slovenský štát stal satelitom Tretej ríše, zatiaľ čo na území Česka zriadil Adolf Hitler protektorát.

Medvedev ďalej v príspevku uvádza, že medzi Štvrtou ríšou a Francúzskom dôjde k vypuknutiu vojny, ktorá rozdelí Európu. Podobnosťou so situáciou počas druhej svetovej vojny politik nešetrí ani pri ďalšom osude Poľska, ktoré podľa neho skončí “prerozdelené”.

Musk ako prezident a odliv ekonomiky

Ozbrojený konflikt Medvedev predpokladá aj v Spojených štátoch, kde sa Texas osamostatní a následne sa spojí s Mexikom. Na záver Medvedev pripája prognózu, podľa ktorej najbohatší muž planéty Elon Musk vyhrá voľby vo viacerých štátoch USA a tie po “novej občianskej vojne” pripadnú strane republikánov.

V posledných bodoch sa niekdajší predseda ruskej vlády vyjadrí k ekonomike a tvrdí, že nastane odlev burzových trhov a finančných aktivít z európskej a americkej pôdy do Ázie. Záverečnú predpoveď o krachu svetových bánk dopĺňa tvrdením, že tradičné meny ako euro a dolár nahradia digitálne.

Príspevok z 26. decembra stihlo vidieť 20 miliónov používateľov. Na rozsiahly veštecký príspevok reagoval aj sám majiteľ Twittera a v prognózach spomenutý Elon Musk: “Epické vlákno!!” Predpovede Medvedev zakončil prianím k sviatkom všetkým “anglosaským priateľom a ich šťastne krochkajúcim prasiatkam!”

Nejde o prvú geopolitickú prognózu z dielne Medvedeva

Dmitrij Medvedev patrí medzi najvášnivejších podporovateľov súčasného vojenského ťaženia Ruska na Ukrajine. Radikálne vyjadrenia a spochybňovanie štátnosti susedných i vzdialených krajín nepatrí medzi ojedinelé javy v tvorbe ruského exprezidenta.

V nedávnej minulosti sa zviditeľnil zverejnením fikcionalizovaného prerozdelenia Ukrajiny medzi Poľsko, Rusko a Rumunsko. Krátko nato označil susedný Kazachstan za umelý štát. Nebezpečne rozhodné vyjadrenia Medvedev zverejňoval aj pri otázke použitia jadrových zbraní.


Ďalšie články