NHL: Tatar strelil 10. gól, naštartoval New Jersey k výhre

New York Devils - Nashville Predators Foto: TASR/AP

Slovenský hokejista Tomáš Tatar strelil v noci na nedeľu svoj jubilejný 10. gól v prebiehajúcej sezóne NHL. Pomohol ním k víťazstvu New Jersey na ľade Los Angeles 5:2.

Zrodili sa dva hetriky, trojgólové zápasy zaznamenali Patrik Laine z Columbusu a Jared McCann zo Seattlu. Alexander Ovečkin strelil pri prehre Washingtonu s Philadelphiou (1:3) 30. gól v sezóne, dosiahol už svoju 17. sezónu s minimálne 30 presnými zásahmi v základnej časti, čím vyrovnal ligový rekord Mikea Gartnera.

Tatar v 13. minúte vyrovnal na priebežných 1:1, keď v presilovke zblízka dorazil do siete puk po strele Jacka Hughesa. Naštartoval tak svoj tím k obratu a víťazstvu. Devils potvrdili stúpajúcu formu, vyhrali štvrtý zápas za sebou a šieste z uplynulých ôsmich stretnutí.

Tampa Bay so slovenským obrancom Erikom Černákom uspela na ľade St. Louis 4:2 a slávila tretí triumf za sebou. Brayden Point sa na výhre podieľal dvomi gólmi a asistenciou.

Ovečkinov míľnik sledoval aj slovenský obranca v službách Washingtonu Martin Fehérváry, počas 18:29 min. na ľade vyslal dve strely na bránku, pripísal si mínusku, jeden bodyček a jednu zblokovanú strelu. V akcii bol aj Juraj Slafkovský, ktorého Montreal prehral v New Yorku s Islanders 1:2. Slovenský krídelník nastúpil v treťom útoku Canadiens, počas 15:44 min. sa prezentoval jednou strelou a jedným hitom.

Calgary zvíťazilo v Dallase 6:5, slovenský útočník „plameňov“ Adam Ružička si pripísal tri strelecké pokusy a odsedel si dvojminútový trest za hákovanie. Jeho tím viedol už 6:1, napokon sa však obával o víťazstvo v riadnom hracom čase.

(tasr)


Ďalšie články