Pri havárii vrtuľníka zahynul ukrajinský minister vnútra aj najvyššie vedenie rezortu

profimedia-0750344941 Foto: Profimedia.sk

Ukrajinský minister vnútra Denys Monastyrskyj a ďalší dvaja vysokopostavení predstavitelia rezortu zahynuli v stredu pri páde vrtuľníka v meste Brovary pri Kyjeve. Incident si podľa gubernátora Kyjevskej oblasti Olexija Kulebu vyžiadal celkovo 18 obetí a desiatky zranených.

Helikoptéra sa podľa dostupných informácií zrútila pri budove materskej školy a bytovky. V škôlke sa v tom čase nachádzali aj deti a zamestnanci. Video s horiacim vrakom sa krátko po nešťastí objavilo na sociálnych sieťach.

Mesto Brovary sa nachádza približne dvadsať kilometrov severovýchodne od Kyjeva. Ruské a ukrajinské jednotky bojovali o kontrolu nad týmto mestom v počiatočnej fáze ruskej vojenskej invázie na Ukrajinu. Ruskí vojaci sa napokon odtiaľ začiatkom apríla minulého roka stiahli.

Nešťastie si vyžiadalo dovedna 18 obetí vrátane troch detí, informoval na platforme Telegram gubernátor Kyjevskej oblasti Olexij Kuleba. Z celkového počtu dosiaľ potvrdených obetí pochádzalo deväť z vrtuľníka. So zraneniami hospitalizovali dovedna 29 osôb vrátane 15 detí.

Na nešťastie reagoval aj poverený slovenský premiér Eduard Heger (OĽaNO). Podľa vlastných slov je zdrvujúcou správou veľmi zarmútený a všetkým, ktorí prišli o svojich blízkych, vyjadril úprimnú sústrasť.

„Pád vrtuľníka na Ukrajine je obrovskou tragédiou. Na palube bol ukrajinský minister vnútra Denys Monastyrskyj a ďalší predstavitelia rezortu a iných zložiek štátu. Vrtuľník sa zrútil na škôlku, v ktorej boli aj deti. Dôvody havárie nateraz nepoznáme, je mi to nesmierne ľúto. Modlím sa za Ukrajinu a vyjadrujem hlbokú sústrasť,“ napísal zas na Facebooku poverený minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO).

(tasr/red)


Ďalšie články