Svet kryptomien upiera pozornosť na nový súdny spor

Spoločnosť ConsenSys podala v právnom konflikte, v ktorom ide skutočne o veľa, preventívnu žalobu na americkú Komisiu pre cenné papiere (SEC) v súvislosti s indíciami agentúry, že by mohla klasifikovať ethereum a súvisiace finančné produkty ako neregistrované cenné papiere.

Illustrations in Poland. Logo firmy Consensys. Ilustračné foto: Profimedia.sk

Tento právny manéver sa považuje za strategickú obranu proti potenciálnym regulačným opatreniam, ktoré by mohli výrazne ovplyvniť širší trh s kryptomenami a povahu digitálnych aktív, ako je ethereum.

Podnetom na právne kroky spoločnosti ConsenSys bolo oznámenie, ktoré spoločnosť dostala od komisie, a naznačovalo, že SEC sa pripravuje na uplatnenie opatrení voči spoločnosti ConsenSys za údajné porušenie federálnych zákonov o cenných papieroch prostredníctvom jej produktov MetaMask Swaps a MetaMask Staking. Podľa spoločnosti ConsenSys takéto regulačné kroky americkej Komisie pre cenné papiere predstavujú nezákonný zásah do sféry komodít, softvéru a nových technologických platforiem, ktoré podľa nich nepatria do právnej pôsobnosti SEC.

Kľúčové argumenty proti SEC


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.